Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verwijst Red Bull-geruchten naar de prullenbak

Lando Norris heeft een nieuw, langdurig contract bij McLaren ondertekend en verwijst zo alle geruchten over een Red Bull-overstap naar de prullenbak. De Brit legt uit waarom hij bij het team uit Woking blijft.

Norris Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was toch groot nieuws: Lando Norris heeft zijn contract bij McLaren opengebroken en verlengd. De Britse coureur beschikte over een deal tot het einde van 2025, maar de nieuwe verbintenis loopt nog meerdere jaren door. De huidige samenwerking met Oscar Piastri blijft zo minimaal tot en met 2026 in leven.

Vorig seizoen ontstonden er veel geruchten rond de positie van Norris. Een mogelijke overstap naar Red Bull was het onderwerp van gesprek, zeker omdat Christian Horner en Helmut Marko positieve woorden in petto hadden voor de 24-jarige Brit. Nu de verlenging officieel bekend is gemaakt, stelt Norris dat er nooit sprake is geweest van een mogelijke overstap.

"Ik wilde er absoluut van overtuigd zijn dat mijn toekomst bij McLaren ligt", vertelt de Brit tijdens een persconferentie. "Natuurlijk hebben we een aantal lastige jaren achter de rug. Tussen 2020 en begin 2023 ging het zeker niet zo goed als we hadden gehoopt, maar er is veel veranderd. Er gaan altijd dingen heen en weer tussen mensen, maar er komen nog steeds opgeblazen onderwerpen online. Dus kijkend naar wat we vorig jaar hebben kunnen bewerkstelligen, het feit dat dit het team is waar ik al vanaf het begin bij ben en ik als doel heb om races en kampioenschappen te winnen, is McLaren het team waar ik dat mee wil doen."

Verlenging voor McLaren

"McLaren gaf me de kans en bracht me in de Formule 1, dus in dat opzicht heb ik het gevoel dat ik het aan hen te danken heb", vervolgt Norris zijn verhaal. "Ik ben deel van de familie en geniet van mijn positie, vooral door het traject dat we nu volgen. Dat maakt ook deel uit van deze keuze. Ik wil niet bij een ander team gaan werken en nergens meer van genieten. Die afwegingen moet je zeker maken."

Maar is het ook een opluchting dat de geruchten nu eindigen? "Om eerlijk te zijn vond ik de geruchten leuk. Ik vind het altijd leuk om te zien wat er geschreven wordt. Het is niet zozeer een opluchting voor mij. Ik ben altijd gefocust. Wel denk ik dat het voor het team niet makkelijk is om te zien dat een van je coureurs aan andere teams gelinkt wordt. Je zet er soms vraagtekens bij."

"Ik denk dat ik het meest blij ben met het feit dat ik iedereen bij McLaren wat meer vertrouwen in mij kan geven. Het toont ook mijn vertrouwen in het hele team. Ze zijn er nu nog zekerder van dat ik toegewijd ben, blijf en McLaren boven Ferrari, Red Bull, Mercedes of welk team dan ook heb verkozen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel