Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris mist 'magische knop' in strijd tegen Verstappen: "Geen tweede poging waard"

Lando Norris kwam acht seconden na winnaar Max Verstappen als tweede over de streep tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Brit stelt dat er niet meer had ingezeten, maar haalde alles uit de kast om Verstappen eventjes bij te kunnen houden.

Norris  Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de openingsfase van de Grand Prix van Brazilië leek het er toch even op dat Lando Norris Max Verstappen kon uitdagen. De McLaren-coureur stond na de herstart, veroorzaakt door een crash van Alex Albon en Kevin Magnussen, op nieuwere softs en probeerde Verstappen met DRS te passeren in de eerste en vierde bocht. Norris kwam van een koude kermis thuis, want hij moest een paar rondjes na zijn actie veel tijd toegeven.

McLaren probeerde Verstappen kortstondig te foppen door met Norris voor een éénstopper te gaan, maar dat idee bleek onhaalbaar. Norris reed een sterke laatste stint op de softs en kwam acht seconden tekort om zijn eerste Grand Prix-overwinning te boeken. De goedlachse Brit spreekt tegenover onder meer RacingNews365 over een soortgelijk krachtverschil als in de sprintrace, toen hij vier seconden moest toegeven op winnaar Verstappen.

"Het snelheidsverschil was hetzelfde als in de sprintrace", vertelt Norris. "Ik ben niet veel langzamer in de eerste tien tot vijftien rondjes van een stint, maar in de laatste fase viel ik te ver terug. Ik weet niet of we langzamer zijn en ik daarom te hard push om Max bij te kunnen houden, of dat we meer bandenslijtage hadden en het in de langzame bochten lastig hebben met de achterkant. Het is duidelijk dat we flink moeten verbeteren, al was het wel een positieve race voor ons."

Norris wijst achilleshiel van McLaren aan

Norris blijft voorzichtig als hem wordt gevraagd of zijn inhaalpoging op Verstappen kans van slagen had. "Ik heb het geprobeerd. We waren te langzaam in bocht tien en twaalf, waar de Red Bull juist competitief is. Het is duidelijk dat ik mijn nieuwere softs op dat moment gebruikte en Max niet. Ik wist dat ik maar één kans zou krijgen, dus gebruikte ik mijn volledige batterij en ik beschikte uiteraard over DRS. Max had echter ook nog veel grip in de banden, waardoor mijn goede lijnen in bocht een en twee niet helemaal tot uiting kwamen. Een paar extra meters richting bocht vier waren fijn geweest."

Daarna viel de Brit dus wat terug, maar volgens hemzelf was dat een strategische keuze. "Ik koos ervoor om een groter gat te laten, want de kans om tegen Max te racen zou maar een paar rondjes duren. Er was geen magische knop om ineens dezelfde snelheid te hebben. Ik heb het een keertje geprobeerd, maar het was geen tweede poging waard. Wellicht hadden we dan een hoge prijs moeten betalen met de banden."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel