Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ongeduldigheid gepikeerde Verstappen verklaard: "Ze moeten opzij!"

Max Verstappen was niet blij met zijn F1-collega's tijdens de tweede vrije training in Abu Dhabi. Hij was tevens erg ongeduldig, zo leek het, maar hij blijkt een goede reden te hebben gehad.

Verstappen Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een gek gezicht in Abu Dhabi tijdens de tweede vrije training. Na de tweede rode vlag-situatie stond er nog ongeveer een kwartier op de klok. Er was op dat moment slechts tien minuten getraind door de coureurs, waarvan er velen ook de eerste training al hadden overgeslagen. Onder hen Max Verstappen, die daarom graag van elke seconde gebruik wilde maken.

Bij het uitrijden van de pitstraat reden veel coureurs echter langzaam, om zo een gat te kunnen laten naar de coureur voor hen alvorens ze de baan op kwamen. Verstappen had daar geen boodschap aan, want hij wilde gewoon zo snel mogelijk weer de baan op. En dus wurmde hij zich links en recht langs wat coureurs, die hem daarbij minimale ruimte gaven. In de tunnel bij het uitkomen van de pitstraat op het Yas Marina Circuit is de ruimte er sowieso niet in overvloed.

Voor de camera van F1 wordt Verstappen gevraagd of hij nerveus was toen hij zich met zijn RB19 door de kleine ruimtes manoeuvreerde. "Nee, ze moeten opzij!", bijt de Nederlander van zich af. "Iedereen rijdt langzaam en ik wil de baan op. De tijd is gelimiteerd... Iedereen blijft in het midden rijden en als ik er voorbij probeer te rijden word ik afgeknepen. Een beetje onnozel", hekelt hij zijn collega's.

Marko verklaart

Helmut Marko verklaart in gesprek met Motorsport Magazin graag waarom Verstappen in tegenstelling tot sommige andere coureurs zoveel haast had. "We wilden twee getimede ronden rijden op de medium banden en twee getimede ronden op de zachte banden. Dat is uiteindelijk net gelukt, maar voor Max was iedereen aan het treuzelen."

Overigens was de haast van Verstappen uiteindelijk terecht, want hij kwam luttele seconden voordat de zwart-wit geblokte vlag werd gezwaaid over de lijn om aan zijn laatste pushronde op de zachte banden te beginnen, zoals vooraf was afgesproken. Vijf seconden later en hij had het niet gehaald, waardoor hij belangrijke data mogelijk niet had kunnen verzamelen.

Check hieronder nog eens dat moment waarbij Verstappen iedereen inhaalt in de pitstraat

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"