Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko stipt Verstappen-probleem in Abu Dhabi aan: "Perez is daar sneller"

Volgens Helmut Marko gaat het allemaal wel goedkomen voor Max Verstappen in Abu Dhabi. Ja, de Nederlander was niet tevreden, maar het probleem ligt maar in een bocht, zo oordeelt de Red Bull-adviseur.

Verstappen Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen was na afloop van de tweede vrije training in Abu Dhabi niet tevreden. De auto sprong in het rond. "Ik heb niet veel geleerd vandaag en de auto was niet erg goed. We kampten met onderstuur en de auto sprong veel weg. Ik had niet verwacht er zo ver vanaf te zitten."

De Nederlander leerde niet veel op vrijdag in Abu Dhabi, omdat hij de eerste training uitzat. Rookie Jake Dennis reed in zijn auto. In de tweede training waren er veel onderbrekingen, waardoor de coureurs slechts een minuut of 25 aan de bak konden.

Marko niet ongerust

Helmut Marko denkt dat het allemaal wel goed komt. De achterstand van Verstappen, die aan het einde VT2 minder dan 0,2 seconde langzamer was dan de snelste man Charles Leclerc, is makkelijk te verklaren. Volgens de Red Bull-adviseur verliest Verstappen al zijn tijd in een bocht. "Allemaal in bocht een", oordeelt hij in gesprek met Motorsport Magazin. "Dat is het. Hij heeft weinig grip aan de voorkant."

Dat Perez daar zelfs sneller is, zegt volgens Marko genoeg. "Het ziet er allemaal niet zo slecht uit hoor", weet de Oostenrijker. Verstappen klaagde over gestuiter in de derde sector, maar Helmut ziet weinig problemen. "In sector drie is het prima. In sector één is Perez twee tienden van een seconde sneller. Daar ligt het probleem", zo concludeert hij. Wie op zaterdag de grote concurrent voor Verstappen is? "Ik weet het niet. Leclerc zag er over een ronde in ieder geval snel uit."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"