Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Pechvogel Leclerc geheimzinnig na crash: "Wil niet teveel in detail treden"

Charles Leclerc crashte in de formatieronde van de GP van Brazilië. Het leek een hydraulisch probleem, maar dat is het volgens de Ferrari-coureur toch niet.

Leclerc crash Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Brazilië was al afgelopen voor Charles Leclerc voordat de race überhaupt van start gegaan was. De Ferrari-coureur kwam na een P5 tijdens de sprintrace op zaterdag met goede moed naar de zondag toen het in de formatieronde misging. De kijker thuis zag het dramatische beeld van een Ferrari in de bandenstapel en Leclerc kon zijn auto nog net achter de barrières parkeren toen de Grand Prix zonder hem van start ging.

Het was een gekke crash, en over de boardradio was de frustratie van de Monegask dan ook goed te horen: "Nee! Ik ben de hydraulica kwijt! Waarom heb ik zoveel pech? Waarom heb ik zo *** veel pech?"

De hydraulica van de Ferrari leek uit te vallen op precies hetzelfde punt waar Leclerc vorig jaar ook de race moest staken. Hij meldde vervolgens zich dus tijdens de race al bij de pers, waaronder RacingNews365, en legde uit wat er precies gebeurde in de formatieronde: "Ik ging de bocht in en verloor de stuurbekrachtiging, waarna de motor om veiligheidsredenen afsloeg. Toen blokkeerden de achterwielen en daardoor spinde ik, dus ik had op geen enkel moment controle over de auto."

"Ik wil niet in detail treden"

Hij deed een poging om de auto weer opnieuw te starten, om zo naar een veilige plek te rijden. "Ik probeerde de auto opnieuw te verplaatsen, hij was niet beschadigd, alleen de voorvleugel was beschadigd, ik startte opnieuw, kreeg hydrauliek voor 15 seconden, maar toen gebeurde precies hetzelfde en verloor ik de motor. Het was duidelijk dat ik niet meer naar voren kon, want dat deed ik 20 meter, en de volgende keer zou het twee meter zijn geweest, en dat was het."

Inmiddels is het voor het team duidelijk dat het probleem toch ergens anders ligt dan bij de hydraulica. Maar Leclerc wil niet kwijt wat dan precies het probleem was: "Ik voelde een hydraulisch probleem, maar ik denk niet dat dat het probleem is als ik met de technici praat. We weten wat het is, maar ik wil niet in detail treden", zo zei hij geheimzinnig.

Bekijk de crash van de Ferrari-coureur hieronder.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel