Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Peperdure Ferrari geveild voor astronomisch bedrag: op één na duurste auto ooit

In New York is maandag een Ferrari 250 GTO uit 1962 geveild voor 51,7 miljoen dollar (48,3 miljoen euro), waarmee het de op één na duurste geveilde auto ooit is. Het voertuig was 38 jaar eigendom van een Amerikaanse verzamelaar, volgens veilinghuis Sotheby’s.

13ferrari auction 02 jumbo jpg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sotheby's

Een met geschiedenis doordrenkte, felrode Ferrari werd op maandag spectaculair geveild voor een duizelingwekkende 51,7 miljoen, inclusief bijkomende kosten voor de koper. De verkoop markeert een historisch moment, aangezien het de duurste auto ooit is die afkomstig is van de gerenommeerde Italiaanse autofabrikant. De uiteindelijke prijs bleef echter onder de stoutmoedige verwachtingen van het veilinghuis.

Veilingshuis RM Sotheby's presenteerde de indrukwekkende 1962 Ferrari 330 LM/250 GTO by Scaglietti, welke oorspronkelijk geschat werd op een ontzagwekkende $60 miljoen. Uiteindelijk werd er bij een bedrag van $51,7 miljoen met de hamer geslagen. De identiteit van de fortuinlijke koper blijft vooralsnog gehuld in mysterie.

Sotheby's gaf deze auto, gepresenteerd tijdens hun najaarsveilingen van beeldende kunst in New York, de spotlight als een waar kunstwerk van luxe. Slechts 36 exemplaren van de Ferrari 250 GTO zijn ooit geproduceerd tussen 1962 en 1964. Grote namen als Pink Floyd-dummer Nick Mason en modeontwerper Ralph Lauren zijn onder meer de gelukkige eigenaars van de Italiaanse bolide, meldt New York Times.

Mercedes nog steeds recordhouder

RM Sotheby's prijst deze unieke wagen aan als één uit één. Hoewel zijn uiterlijk bijna niet te onderscheiden is van een originele 250 GTO, was de auto oorspronkelijk geconfigureerd als een 330 LM, een nog zeldzamere auto met een iets grotere motor.

In 1962 onderging de bolide een metamorfose tot een 250 GTO, en het unieke kenmerk is dat het de enige is die ooit in actie kwam onder de vlag van Scuderia Ferrari, de prestigieuze raceafdeling van de automaker. De auto nam onder meer deel aan de 24 uur van Le Mans. In 1964 wisselde het voertuig van eigenaar voor het bescheiden bedrag van $6.000, toen het in handen kwam van een Siciliaanse chirurg.

De huidige recordhouder als de duurste auto ooit geveild, blijft de Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955, die in 2022 werd verkocht voor een verbluffend bedrag van 143 miljoen dollar.

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel