Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez cynisch over geruchten: "Huidig contract is niet mijn laatste in de F1"

Sergio Perez verkeert niet in zijn beste vorm bij Red Bull. De afgelopen tijd ontstonden er daardoor geruchten over zijn toekomst, maar de Mexicaan lacht ze allemaal weg.

Perez US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez zal weleens met meer zelfvertrouwen naar een Grand Prix zijn afgereisd. De Mexicaan haalde vijf schamele punten in de afgelopen drie races en de druk wordt vanuit Red Bull beetje bij beetje opgevoerd. Er waren zelfs wilde geruchten dat Perez tijdens zijn thuisrace in Mexico, die volgende week op het programma staat, zijn afscheid zou aankondigen. De coureur snapt niets van dat verhaal.

"Ik heb het ook gelezen", vertelt een cynische Perez tegen onder andere RacingNews365. "Ik vind het geweldig. Het enige wat ik doe, is me focussen op mijn werk. Dit gerucht vat eigenlijk mijn seizoen samen. Iemand slingert een verhaal over mijn afscheid de wereld in en dat is dan meteen waar. Ik heb gewoon een contract voor volgend jaar en mijn huidige contract is niet de laatste in de Formule 1."

"We waren de weg kwijt"

Perez is wel eerlijk over hoe de laatste twee races in Japan en Qatar zijn verlopen. "We waren de weg kwijt, maar ik denk dat we nu weer op het juiste pad zijn aanbeland. Ik heb de volledige support van het team en hard gewerkt met mijn engineers. Voor ons was het belangrijk om te bekijken waar het fout is gegaan. Tijdens het sprintweekend in Qatar raak je snel het overzicht kwijt als je met een onjuiste set-up aan het weekend begint. Dat gebeurde bij ons. Nu is het tijd om terug te slaan."

"Het gat met Max Verstappen is te groot", doet Perez nog een boekje open. "Het is ons doel om naar het niveau van de eerste zes races terug te keren. Toen kon ik met Max wedijveren. Mijn problemen van de laatste tijd waren echt. Ik hoop dat het de komende vijf races en volgend jaar een ander verhaal is."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel