Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez richt zich na verschrikking op plek twee: "We moeten een geweldig weekend hebben"

Na de complete misser in zijn thuisrace in Mexico wil Sergio Perez zich herpakken in Brazilië. Alles is er namelijk op gericht om de twee plaats in het rijderskampioenschap binnen te slepen.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het verhaal is inmiddels bekend. Gebrand op een zege in zijn thuisrace vergaloppeerde Sergio Perez zich direct na de start in bocht 1. Einde race, einde droom. De Mexicaan wil nu alles op alles zetten om achter teamgenoot Max Verstappen tweede te worden in het wereldkampioenschap. In Mexico bewees hij zichzelf namelijk een slechte dienst. Lewis Hamilton, derde in de WK-stand, eindigde als tweede en door de nulpunter van Perez is het verschil nog maar twintig punten, met drie races te gaan.

"Mexico was verschrikkelijk voor me, maar in deze sport gebeuren deze dingen en je kunt het je niet veroorloven om te blijven piekeren over wat had kunnen zijn. Ik wilde dolgraag mijn thuisrace winnen, maar dat is nu voorbij en mijn volledige focus ligt op de tweede plaats in het kampioenschap", kijkt Perez vooruit naar komend weekend.

Leuk circuit

Perez wil gaan vlammen in Sao Paulo. Iets wat volgens hem mogelijk is, omdat hij zich steeds beter voelt in de RB19. "We moeten een geweldig weekend hebben in Brazilië en ik heb er alle vertrouwen in dat we nu resultaten kunnen boeken. Vorig weekend leek het erop dat de richting die we zijn ingeslagen, zich begon af te tekenen. Ik zit comfortabeler in de auto en het werk dat het team en ik samen hebben verzet, werpt zijn vruchten af op het gebied van set-up en prestaties."

Het glas van de Mexicaan is halfvol als hij zijn oordeel velt over het sprintformat. "Brazilië is een totaal andere uitdaging dan Mexico, maar het is altijd een leuk circuit en we hebben dit weekend twee kansen om punten te scoren. Hoewel sprintweekenden een uitdaging zijn wat betreft de set-up, willen we deze kans zo goed mogelijk benutten."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel