Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Pijnlijke vraag voor Ferrari-teambaas: "Waarom zou je er vertrouwen in hebben?"

De prestaties van Ferrari vallen op zijn zachtst gezegd niet mee dit seizoen. Toch houdt teambaas Fred Vasseur vertrouwen in een ommekeer.

Leclerc Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Drie podiumplekken in twaalf races. Ferrari heeft wel eens beter gepresteerd in een eerste seizoenshelft. In de strijd om de constructeurstitel staat de Italiaanse renstal 'slechts' vierde. Ondanks dat de prestaties tegenvallen blijft teambaas Fred Vasseur geloven in een ommekeer en betere resultaten, voor dit jaar en 2024.

Vasseur kreeg bij een mediasessie waar ook RacingNews365 aanwezig was de toch wel pijnlijke vraag waarom hij vertrouwen houdt in betere resultaten als er intern weinig verandert qua personeel. "In een voetbalwedstrijd kun je de ene zondag winnen en met hetzelfde team de zondag erna verliezen. We proberen te begrijpen waar we het niet perfect hebben gedaan en waar we moeten verbeteren. De reactie van het team is vanaf het begin van het seizoen een goede geweest", vindt Vasseur.

"Ik herinner me dat Djedda voor ons erg moeilijk was, de reactie van het team daarop was voor mij een goede omdat iedereen dezelfde richting opging. Het is niet zo makkelijk om tijdens het seizoen het spel volledig te veranderen, kijkend naar de regels en de budgetcap. Als je kijkt naar onze prestaties in vergelijking met Aston Martin... Zij waren in Djedda veel sneller en nu zijn we over het algemeen meestal sneller dan hen."

"Ik denk dat we als team de afgelopen maanden een goede reactie hebben gegeven, maar het belangrijkste is dat de spirit in het team goed is. De motivatie, de houding van de teamleden was goed. Dat is waar het om gaat. Pushen en doorgaan met het ontwikkelen van de wagen, het vermijden van interne strijd. Ik denk dat ik heel tevreden ben met de mentaliteit van het team."

Verwachting voor 2024

De regels richting volgend jaar blijven hetzelfde, toch praat Vasseur over twee verschillende projecten als het gaat om de wagen van dit jaar en die van 2024. Wat kunnen we dan bij Ferrari verwachten? "Sommige teams zijn van plan om de versnellingsbak en de monocoque aan te passen. Dat gaan wij niet doen. We houden alle opties open om te verbeteren, maar ik denk niet dat wij daarin iets moeten aanpassen om een stap te zetten."

"Ik ben er meer van overtuigd dat we overal moeten verbeteren dan alleen op één onderwerp waar we het over hebben. Het gaat om tienden van een seconde, we hebben het niet over seconden. En we laten bij sommige races dat we met Red Bull kunnen strijden in de kwalificatie. Dat betekent dat het potentieel van de auto er is en we moeten begrijpen waarom we iets minder presteren in de race en dat proberen te verbeteren."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel