Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Rapportcijfers Djedda: Verstappen en Leclerc op topniveau, Hamilton bij hekkensluiters

Zoals bij elke Grand Prix waren er op de zondag in Saoedi-Arabië winnaars en verliezers. RacingNews365 bekijkt de prestaties van de Formule 1-coureurs en belicht de toppers en de floppers.

Verstappen Saudi race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Tot aan de allerlaatste ronde was de Grand Prix van Saoedi-Arabië zenuwslopend. Vooral aan de voorkant van het veld was het een ontzettend spannende race, waarbij Max Verstappen aan het langste eind trok en de overwinning op zijn naam kon schrijven.

Ferrari-coureur Charles Leclerc moest na een titanenduel met Verstappen genoegen nemen met de tweede plaats in de race. De WK-leider finishte op slechts een halve seconde van de Nederlander. Beide coureurs scoorden enorm hoge cijfers in Djedda.

			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images

Rapportcijfers Grand Prix van Saoedi-Arabië

Max Verstappen - 9,5
Het was niet de kwalificatie waar Verstappen op had gehoopt. De regerend wereldkampioen startte de race vanaf de vierde plaats, maar liet al snel zien hoe je moet terugslaan tijdens de race. Na een knappe inhaalactie op Sainz en een fantastisch gevecht met Leclerc kan Verstappen niet lager verdienen dan een negen en een half.

Charles Leclerc - 9,5
Vanzelfsprekend scoort Leclerc ook enorm hoog. De Monegask moest in de kwalificatie alleen Perez voor zich laten, maar na een klein beetje geluk met de (virtual) safety car was hij al snel de leider in de wedstrijd. Een titanengevecht volgde waarbij Verstappen uiteindelijk won, maar het gat bleef nihil. Een fantastisch duel tussen twee grootheden.

Sergio Perez - 8,5
De eerste poleposition in zijn carrière! Helaas kon Perez deze niet omzetten naar een overwinning, maar dit is vooral te danken aan enorm veel pech. In de openingsfase van de race kon de Red Bull-coureur comfortabel leiden. Dit veranderde nadat de Ferrari-coureurs en Verstappen enorm veel geluk hadden tijdens de pitstops. Desalniettemin een ijzersterk weekend van de Mexicaan.

George Russell - 7,5
Wie een jaar geleden had gezegd dat P5 in een Mercedes-bolide een sterk resultaat is, werd raar aangekeken. Anno 2022 is dit anders, want de Duitse renstal heeft zijn zaakjes niet op orde. Het lukte Russell echter om 'best of the rest' te worden en teamgenoot Lewis Hamilton keihard te verslaan. Een prima resultaat voor zijn tweede race bij Mercedes!

Kevin Magnussen - 7,0
Voor de tweede keer op rij punten in een Haas! Magnussen scoorde iets minder hoog dan hij deed in Bahrein, maar de negende plaats is een solide resultaat. Daarbij moet niet vergeten worden dat de coureur vorig jaar niet in de Formule 1 reed en het circuit in Djedda al enorm zwaar is voor alle coureurs, laat staan voor iemand die iets 'achterloopt' met trainen.

			© Mercedes
	© Mercedes

De hekkensluiters van de race in Djedda

Albon - 6,0
Weer heeft Williams het niet goed voor elkaar. De bolide is niet erg competitief, maar na een tussenjaar laat Albon zien dat hij wel wat kan. Hij versloeg teamgenoot Latifi keihard tijdens de kwalificatie, maar finishte niet door een touché met Stroll. Dit was de schuld van Albon, zo besloot de wedstrijdleiding. Een DNF en een gridstraf voor volgende race was het gevolg.

Stroll - 5,0
Ook bij Stroll ging het niet goed. De Aston Martin-coureur had mogelijk wat schade door de klapper met Albon, maar uitzicht op punten had hij toch al niet echt. Samen met Hulkenberg, de invaller voor Vettel, eindigt Aston Martin op de laatste twee plaatsen van de gefinishte coureurs.

Hamilton - 4,5
Het was een dramatisch weekend voor Hamilton. Teamgenoot Russell voelde zich beter in de Mercedes-bolide, iets wat duidelijk te zien was tijdens het weekend. De balans was er niet bij Hamiltons bolide en dus ook de prestaties niet. Een kleurloos weekend waarbij hij met geluk nog één WK-punt kon veroveren. Heeft hij een fout gemaakt door het roer om te gooien gedurende het weekend?

Schumacher - 4,0
Gelukkig gaat het goed met Schumacher na een keiharde crash tijdens de kwalificatie, waardoor hij na twee races op nul punten blijft staan. Dit terwijl Magnussen juist tweemaal in de punten reed. Een pijnlijke (en dure) fout wat hem een heel Grand Prix-weekend heeft gekost.

Latifi - 3,5
Hij snapte niet hoe hij een eenzijdig ongeval kon veroorzaken in de laatste bocht van het circuit. Wij ook niet. Ook tijdens de kwalificatie crashte Latifi al, waardoor hij tweemaal schade maakte door eigen toedoen. Een amateuristisch weekend voor de Williams-coureur, die ondertussen wordt verslagen door 'nieuwkomer' Albon.

Rapportcijfers van de overige tien coureurs

Coureur Cijfer
Sainz 8,0
Ricciardo 7,5
Norris 7,5
Alonso 7,5
Ocon 7,0
Gasly 7,0
Bottas 7,0
Zhou 6,0
Hulkenberg 5,5
Tsunoda 5,5

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel