Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

RB spreekt Marko tegen, rechtvaardigt aanblijven Ricciardo

Helmut Marko maakte een aantal weken geleden duidelijk dat Visa Cash App RB een juniorenteam was en dat dat mee zou gaan spelen in de keuze voor de coureurs. De keuze om Ricciardo te behouden was dan ook vrij opmerkelijk te noemen, maar niet volgens de CEO van het team, Peter Bayer.

Marko Bayer Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Visa Cash App RB wordt door vele gezien als het juniorenteam van Red Bull en dat bevestigde Helmut Marko een aantal weken geleden nog na een gesprek met de aandeelhouders van het bedrijf. Toch blijft Daniel Ricciardo (35 jaar oud) aan bij het team. De CEO van het team, Peter Bayer, vind dat niet meer dan logisch.

"Ik denk dat Helmut logisch redeneert vanuit zijn positie," aldus Bayer tegenover Motorsport-Total. "Hij is 100% verantwoordelijk voor het juniorenteam en heeft logischerwijs altijd een hele belangrijkere stem in de rijderskeuzes. Hij heeft autoriteit, de kennis en richt zich ongelooflijk veel op onze junioren."

Ondanks het feit dat Red Bull haar 'jeugdopleiding' erg belangrijk vindt, blijft bij het 'opleidingsteam' momenteel een 35-jarige coureur zitten in de nadagen van zijn carrière. Het wordt door vele als een rare zet gezien, maar Bayer kan die keuze wel verklaren: "Ik zie een iets breder spectrum in de algehele verantwoordelijkheid voor het team dan alleen dat beroemde grote plaatje: het team met jonge coureurs. Ja, wij moeten coureurs ontwikkelen, maar uiteindelijk kun je dat moeilijk definiëren, want ook Yuki is nog niet helemaal klaar met zich te ontwikkelen."

Belangrijke rol Ricciardo

Bayer gebruikt daarbij als voorbeeld dat Tsunoda een aantal weken geleden zijn teamgenoot loofde voor de technische feedback: "Hij heeft veel van Daniel geleerd als het gaat over technische feedback, ontwikkeling en het uitwisselen van feedback met de engineers. Hij heeft ook veel van Daniel geleerd als het gaat om het beheersen van zijn emoties en management. Hoe je weekend gestructureerd kan zijn en hoe te plannen."

"We zijn dus eigenlijk nog bezig met het slijpen van deze ruwe diamant die Yuki is, mét de hulp van Daniel. Daniel heeft zijn plek in het team zeker gerechtvaardigd", zo concludeert Bayer. Toch wil de Oostenrijker niet vergeten dat in de Formule 1 alles valt en staat met prestaties op de baan: "Hoe kom je verder? Met coureurs die regelmatig punten kunnen pakken én elkaar kunnen ondersteunen. En daarom denk ik dat we altijd heel transparant zijn geweest over het feit dat Daniels tijd (in het team red.) is op een lineaire manier rechtstreeks gekoppeld aan zijn prestaties."

"We hebben Hadjar, die een ongelooflijk sterk Formule 2-seizoen rijdt. We hebben Iwasa, die mensen altijd rechtop laat zitten en we hebben ook nog Arvid Lindblad in de Formule 3, dus we beschikken momenteel over een ongelooflijke talentenpool", aldus Bayer die daarmee wel wil laten doorschemeren dat Red Bull nog genoeg talent achter de hand heeft, mochten de prestaties van Ricciardo later dit jaar niet veel beter worden.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel