Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

'Red Bull hakt voorlopig geen knopen door over toekomst Horner'

De launch van de nieuwe Red Bull-bolide en het begin van het F1-seizoen staan voor de deur, maar Red Bull lijkt geen overhaaste beslissingen te nemen omtrent teambaas Christian Horner. De Brit ligt onder een vergrootglas, nadat hij werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Horner Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Het was een roerige week voor Red Bull-teambaas Christian Horner. Eind vorige week hoorde hij dat er een onderzoek naar hem liep en maandag kwam dat via De Telegraaf naar buiten. Het moederbedrijf van het F1-team heeft een externe, gespecialiseerde advocaat ingehuurd, die de zaak onderzoekt.

Op vrijdag zat hij/zij samen met Christian Horner als onderdeel van het onderzoek. Britse media schrijven dat de teambaas uren lang werd ondervraagd. In de ochtend begon het en pas in de avond was het klaar. Het lijkt echter sterk dat er na deze lange sessie al snel een conclusie zal worden getrokken.

Nog geen snelle beslissing over Horner

Speculaties over de aantijgingen aan het adres van Horner blijven de ronde doen. De geruchten lopen sterk uiteen, maar voorlopig lijkt er vanuit Red Bull nog geen duidelijkheid te komen over het lot van Horner en wat er nou precies zou zijn gebeurd. Sky Sports laat weten dat Red Bull voorlopig nog geen knopen door zal hakken.

In Groot-Brittannië gaat men er steeds meer vanuit dat Horner daarom zowel tijdens de launch van de nieuwe RB20, volgende week donderdag, als tijdens de testweek in Bahrein een week later nog steeds de teambaas zal zijn van Red Bull.

Zorgvuldigheid geboden

Zo lijkt duidelijk te worden dat het onderzoek nog altijd in volle gang is, zoals Red Bull eerder deze week in een statement ook al liet weten. Het moederbedrijf in Oostenrijk wil het onderzoek zorgvuldig uitvoeren en geen overhaaste beslissingen nemen. Een logische aanpak van Red Bull, omdat men uitermate zorgvuldig te werk wil gaan in een gevoelige zaak als deze.

Het belooft een roerige periode te worden voor Red Bull als dit onderzoek voort blijft slepen. Als het doek volgende week van de RB20 wordt gehaald en als de zaak ook nog tijdens de testdagen en eerste raceweekend(en) speelt, dan zal het onderwerp van gesprek blijven en zal de media zich erop blijven storten. Iets wat bij het team natuurlijk allesbehalve bevorderlijk zal zijn voor de sfeer en prestaties, omdat de speculaties maar zullen blijven komen.

In een beursgenoteerd bedrijf zou Horner gedurende een onderzoek hoogstwaarschijnlijk op non-actief zijn gezet, maar Red Bull is niet verplicht om dat te doen. De Oostenrijkse energiedrankjesfabrikant staat namelijk niet op de beurs en hoeft zich daarom niet aan dat soort protocollen te houden.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel