Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull-machtsstrijd gaande tussen Marko en Horner? "Ik beslis dat"

Is er achter de schermen van alles gaande bij Red Bull? Marko reageert op de geruchten over een vermeende machtsstrijd binnen het Formule 1-team.

Verstappen Marko Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen dagen waren er hier en daar wat geruchten over Helmut Marko, wiens positie binnen Red Bull ter discussie zou staan. Verder zou er volgens diezelfde geruchten een machtsstrijd gaande zijn achter de schermen van het team uit Milton Keynes. Teambaas Christian Horner zou Marko naar verluidt graag weg willen hebben.

Het Duitse Sport1.de berichtte daarover, maar in gesprek met OE24 verwijst de Oostenrijker de geruchten meteen naar de prullenbak. "Het gaat goed met me. In tegenstelling tot veel veronderstellingen. Ik moet de onheilsprofeten teleurstellen. Ik heb geen idee waar alle geruchten vandaan komen."

Er zou volgens het Duitse medium een Red Bull-top plaatsvinden waar over de toekomst van het team wordt gesproken. "Er is geen top deze week", antwoordt Marko. "Ik heb een contract tot en met eind volgend jaar. Wanneer en hoe ik stop, wanneer het voorbij is, dat is aan mij om te beslissen en niet aan bijvoorbeeld meneer Horner."

Maar wat is er dan aan de hand achter de schermen? Marko verklaart. "Door de nieuwe situatie (na de dood van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz een jaar geleden, red.) is alles anders. Mensen proberen hun macht opnieuw af te bakenen", aldus de adviseur.

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel