Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2023

Red Bull slaat modderfiguur, Sainz imponeert na megaklapper Stroll in kwalificatie

Max Verstappen is de grote verrassing van de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Singapore, maar niet in positieve zin. Hij ging in Q2 kopje onder, met ook nog eens twee onderzoeken aan zijn broek. De poleposition ging naar de sterkste man van het weekend tot nu toe: Carlos Sainz!

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen vervolgt in de kwalificatie het weekend met waar hij was gebleven: op achterstand. Maar een tweede run op dezelfde banden katapulteert hem dan plots naar de snelste tijd. Als echter Carlos Sainz fractioneel sneller gaat en Charles Leclerc aanhaakt, bevindt Verstappen zich in de Ferrari-sandwich.

Al die tijden lijken niet meer te tellen als de baan in het tweede deel extreem veel sneller wordt. Opeens staan namen als Yuki Tsunoda en Nico Hulkenberg bovenaan. Maar al die positiewisselingen worden een halt toegeroepen als Lance Stroll zeer zwaar crasht. Hij stapt ongedeerd uit, maar het moment zorgt voor behoorlijk wat oponthoud. De afvallers in Q1? Stroll, Zhou, Sargeant, Piastri en Bottas.

Voor Q2 pakken de Red Bulls de koe bij de horens en melden ze zich vooraan bij het uiteinde van de pitstraat. Het kan er ook mee te maken hebben dat Verstappen onderzocht wordt voor het te lang voor groen licht stilstaan in Q2. Dat gebeurt het team geen tweede keer! Het maakt echter niet dat hij veel sneller gaat dan voorheen. Hij meldt dan ook dat de auto ronduit slecht is, zonder 'bite' aan de voorkant.

Uitslag Kwalificatie - Singapore

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Alles lijkt van kwaad tot erger te gaan als Verstappen Yuki Tsunoda lijkt te hinderen en er nóg een onderzoek tegen Verstappen wordt gestart en dat alles terwijl Verstappen op het randje van de top tien wankelt. Bovenaan die top tien prijken dan de namen van Russell, Alonso en Sainz. En als je wankelt, kan je vallen en dat is precies wat hij doet. Hij valt buiten de top tien als hij wordt afgetroefd door bijvoorbeeld Liam Lawson. In zijn schaduw gaat ook Sergio Perez op P13 zwaar kopje onder, mede door een schuiver in bocht drie. Ook Tsunoda, Albon en Gasly zien het startlicht van Q3 niet.

In Q3 zijn het de Ferrari's die een gat slaan naar eerste achtervolgers Lando Norris en George Russell. Zij waren echter de enigen op verse banden in die eerste run. In de tweede run scherpt Sainz zijn tijd aan. Norris volgt in zijn spoor, net als Leclerc. Russell is de laatste die iets kan doen, maar ook hij redt het net niet! Poleposition is voor Carlos Sainz, die dit weekend simpelweg dicteert. Eervolle vermelding is er voor Haas dat met twee auto's in de top tien staat.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x