Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Red Bull stuurt aan op besluit rond afscheidstournee Newey'

Aston Martin baarde opzien door een grote aankondiging te doen rond de komst van Adrian Newey. Het maakt dat Red Bull, waar Newey nog onder contract staat, een duidelijk besluit overweegt.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder dit jaar werd bekend dat Adrian Newey na bijna twintig jaar bij Red Bull vertrekt. De topontwerper stelde dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging en zou op de achtergrond ook niet blij zijn geweest met het gerommel binnen Red Bull. Christian Horner werd onderzocht én vrijgesproken na een klacht over grensoverschrijdend gedrag.

Daarna kwamen de geruchten over de toekomst van Newey op gang. Ferrari meldde zich in de race, maar uiteindelijk koos Newey voor een avontuur bij Aston Martin. Lawrence Stroll deed er alles aan om de Brit vast te leggen en slaagde in die opzet. 

Aston Martin maakte de komst van Newey bekend op een ingelaste persconferentie ín de gloednieuwe fabriek. Het was opvallend, zeker omdat Newey tot 1 maart 2025 onder contract staat bij Red Bull en voornamelijk aan de RB17, de hypercar, werkt. De grote aankondiging was dan ook een beetje tegen het zere been van Christian Horner, die het 'voorbarig' noemde.

Het maakt dat Red Bull een drastisch besluit overweegt, al bestaat daar wat onduidelijkheid over. Er ontstonden namelijk geruchten dat Newey geen enkele Grand Prix meer zal bezoeken voor Red Bull, terwijl hij eigenlijk nog naar Austin zou afreizen en eerder nog aan de pitmuur zat in Miami en Monaco. Momenteel lijkt het erop dat een reis naar de Verenigde Staten niet bij voorbaat uitgesloten is, maar Red Bull zou liever hebben dat Newey zich uitsluitend op de RB17 focust en een reis naar de Formule 1 overslaat, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Of we Newey dus nog voor Red Bull bij de Formule 1 gaan zien, is verre van zeker. Overigens neemt de ontwerper al een tijdje niet actief meer deel aan werkzaamheden omtrent de RB20 en zou hij voor andere doeleinden meegaan. Eén ding is wel duidelijk: Red Bull is niet blij met de grote aankondiging van Newey en Aston Martin.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel