Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Red Bull ziet de oude Ricciardo weer terugkeren: "Hij heeft zelfvertrouwen"

Daniel Ricciardo kende een sterk weekend in Mexico en kwam als zevende over de meet. Red Bull-teambaas Christian Horner looft de coureur van AlphaTauri.

Ricciardo Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met een grote glimlach op het gezicht: zo liep Daniel Ricciardo het gehele weekend door de paddock in Mexico. De Australiër voelde zich lekker in de AlphaTauri, kwalificeerde zich op de vierde plaats en finishte uiteindelijk als zevende. Desondanks dacht Ricciardo dat er zonder rode vlag, veroorzaakt door een harde crash van Kevin Magnussen, nog meer in had gezeten. Op de hards moest de achtvoudig Grand Prix-winnaar Lando Norris en George Russell laten gaan, anders had misschien de vijfde plaats erin gezeten. De sterke prestaties van Ricciardo zijn ook Red Bull-teambaas Christian Horner opgevallen.

"Het was mooi om Ricciardo zo te zien presteren", vertelt Horner tegenover onder andere RacingNews365. "Dit is de reden waarom we hem hebben teruggebracht bij AlphaTauri. Hij deed het geweldig, vocht zelfs met Mercedessen en zonder rode vlag was hij ongetwijfeld nog verder naar voren geëindigd."

Horner onder de indruk van kwalificatie Ricciardo

Als Horner wordt gevraagd of hij verrast was dat Ricciardo Sergio Perez versloeg in de kwalificatie, verwijst de Brit naar het verschil met Max Verstappen. "Kijk naar het verschil met Max. Dat was ongeveer een tiende. Sport gaat om hoe je er mentaal voor staat, evenveel als al het andere. Ik denk dat Daniel weer zijn oude zelf is, want hij heeft zelfvertrouwen. Hij reisde ontzettend gemotiveerd af naar Mexico, mede omdat hij een lastig weekend had in Austin. Dat maakt het extra knap."

"Daniel beschikt over ervaring", stipt Horner het belangrijkste punt aan. "Daar ontbrak het bij AlphaTauri eerder aan met twee onervaren coureurs (Yuki Tsunoda en Nyck de Vries red.). Hij geeft een richting aan de ontwikkeling van de auto en daar profiteert het team van. Daniel heeft lastige maanden achter de rug door zijn polsbreuk, maar we zien nu zijn pure kwaliteiten weer terug."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel