Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo bedankt voor F1-zitje buiten Red Bull

Daniel Ricciardo zijn Formule 1-toekomst is ongewis. Zijn contract loopt af en na de donderdag weten we dat Max Verstappen, Yuki Tsunoda én Liam Lawson volgend jaar een zitje hebben bij één van de twee Red Bull-teams. De Australiër blijft zijn kansen afwegen en weet wat hij sowieso niet moet roepen.

Ricciardo Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo hoopt met hart en ziel dat hij ook in 2025 nog op de Formule 1-grid staat. Nadat Helmut Marko bevestigde dat ook Liam Lawson volgend jaar op de grid staat, is er binnen de Red Bull echter nog maar één stoeltje te vergeven. Voor de zekerheid toch maar even verder kijken dan? In navolging van geruchten die Ricciardo in verband brengen met Audi, bedankt hij voor alles wat niet Red Bull is.

"Het draait enkel om dit. Ik ben hier meer dan gelukkig. En ik kijk ook naar de performance. Het is heel fijn om niet verder te kijken, dat kan alleen maar afleiden. Ik ga all in met wat ik nu doe en ik denk dat dat is hoe ik het meeste uit mezelf haal. Het houdt het ook simpel. Als dat dan alsnog niet genoeg is... c'est la vie (dat is het leven, red.)."

Na een wat moeizaam begin begon Ricciardo vanaf de GP van Canada meer en meer zijn rug te rechten. We zagen iets meer terug van de vroegere Ricciardo. Zou dat in de ogen van de Australiër genoeg zijn voor een zitje bij Red Bull, zijn ultieme droom?

"Die betere races hebben wel geholpen. Maar ik kan nog niet roepen 'kom op jongens, dit is toch wel genoeg!'. Ik weet dat ik mijn performances eerder niet goed genoeg waren, maar ook dat ik beter ben geworden. Ik sta er beter voor, maar ik kan niet roepen dat het nu wel genoeg is."

"Als ik de lijn door weet te trekken en het goed kan blijven doen, waarbij ik over meerdere races aan kan tonen dat ik weer echt mijn oude zelf ben... Maar het is erg subjectief om nu te zeggen dat ik al genoeg zou hebben gedaan."

"Ik ga dan ook niet dansen en zingen en verkondigen dat ik de beste ben met de woorden 'doe er wat aan!'. Ik blijf mijn ding doen", zo besluit Ricciardo tegenover onder andere RacingNews365.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel