Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo wijst moeilijkste moment van zijn F1-carrière aan

Daniel Ricciardo heeft veel meegemaakt tijdens zijn lange carrière in de Formule 1. Wat was volgens hem zijn moeilijkste moment?

Ricciardo Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo kwam in 2021 van Renault naar McLaren, maar had moeite om op snelheid te komen naast Lando Norris, hoewel hij dat jaar wel de overwinning pakte tijdens de Grand Prix van Italië. Zijn laatste jaar bij McLaren heeft hij nu bestempeld als zijn moeilijkste periode in de Formule 1.

Na twee seizoenen bij het team uit Woking vertrok Ricciardo en vond hij onderdak bij zijn voormalige team Red Bull, waar hij de rol van derde coureur op zich nam. Halverwege dit seizoen nam hij de plek in van Nyck de Vries bij AlphaTauri, maar staat momenteel weer aan de kant om te herstellen van een handbreuk die hij opliep in Zandvoort.

Ricciardo is een van de meest gerespecteerde coureurs op de grid en hij won zeven Grands Prix tijdens zijn periode bij Red Bull. Terwijl hij zijn carrière opnieuw glans wil geven, zegt de Australiër dat hij tijdens zijn laatste periode bij McLaren een dieptepunt bereikte dat hij nog nooit eerder in zijn race-carrière had meegemaakt. "Ik denk dat het moeilijkste moment waarschijnlijk het laatste jaar was, een jaar van strijd en dieptepunten", zegt hij in de podcast Talking Bull.

Je raakt zo gewend aan succes'

"Je raakt zo gewend aan succes of gewoon snel zijn en veel schouderklopjes krijgen. Er zijn altijd momenten van twijfel, maar niet heel veel, maar afgelopen twaalf maanden waren er juist veel twijfels. Ik denk dat er momenten waren dat ik me zeker iets te lang liet meeslepen (door de negativiteit, red.)", zegt Ricciardo.

"Ik heb echt geleerd om me een beetje aan te passen en te proberen gewoon van de moeilijke situatie te leren. Als je wint, is alles makkelijk en wil je alleen maar feestvieren Je wilt je huiswerk even niet doen als je wilt gaan genieten van het moment en dat is helemaal logisch."

"Maar win je niet, dan zijn dat de dagen waar je juist het meeste van kunt leren. Het gegeven dat ik daar niet meer van kon genieten, dat vooruitzicht van vooruitgang, maakte dat ik hongerig werd om mijn gevoelens te overwinnen. Het waren zeker uitdagende tijden maar ik heb er veel van geleerd."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel