Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo bewondert 'voormalige rivaal' Verstappen: "Fascinerend wat hij doet"

Het is geen geheim dat Daniel Ricciardo en Max Verstappen het goed met elkaar kunnen vinden. De Australiër heeft mooie woorden over voor de Nederlander en is blij dat hij zijn rentree kan maken in Austin.

Ricciardo Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Daniel Ricciardo, kwam, ging en kwam weer in 2023. De Australiër, die eind 2022 werd ontslagen bij McLaren, stapte vlak voor de zomerstop in om de ontslagen Nyck de Vries te vervangen bij AlphaTauri, waarna hij zijn pols brak tijdens de tweede vrije training in Zandvoort. Nu is Ricciardo eindelijk weer terug en maakt hij zich op voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De achtvoudig Grand Prix-winnaar blikt bij Forbes Life terug op zijn herstel.

"Het is een uitdaging geweest", vertelt Ricciardo. "Maar het was eerder al duidelijk dat het dit jaar niet gemakkelijk zou worden, gezien het feit dat ik halverwege het seizoen bij AlphaTauri instapte. Hoe dan ook probeer ik de mindere tijd achter me te laten en het team vooruit te helpen door op het circuit aanwezig te zijn, zelfs als ik niet race, zodat ik optimaal voorbereid ben als ik weer achter het stuur kruip."

Ricciardo legt ook uit hoe hij zijn gedachtes probeerde te verzetten. "Ik probeer alles optimistisch te bekijken. Ik denk niet zozeer aan negatieve zaken, omdat het heel makkelijk is om daar vaak in te vervallen. En ja, ik heb mijn hand gebroken, maar er bestaan ook ergere blessures. Dan had ik dit seizoen niet meer gereden."

Ricciardo onder de indruk van Verstappen

Ricciardo was tussen 2016 en 2018 teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, alvorens hij zijn heil elders zocht en bij Renault en McLaren aan de slag ging. Nu is de Australiër terug in de Red Bull-familie en uit hij zijn bewondering over Verstappen.

"Ik weet dat iedereen dit zegt, maar ik bewonder Max Verstappen. Ik vind het fascinerend wat hij doet. We waren een paar jaar geleden rivalen, maar er was altijd onderling respect. Het valt niet te ontkennen dat hij een geweldige coureur is."

Wat Ricciardo's ultieme droom is in de nabije toekomst? "In eerste instantie wilde ik Formule 1-coureur worden, maar ik heb ontdekt dat het mijn ultieme droom is om wereldkampioen te worden. Uiteindelijk ben ik daarom teruggekeerd in de sport, omdat ik denk dat ik nog meer kan geven."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel