Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo verklaart 'laatste kans'-aanpak nu F1-toekomst onzeker is

Daniel Ricciardo staat ondanks het feit dat hij het jaar mag afmaken bij Visa Cash App RB nog altijd onder grote druk. De Australiër zelf is ook van mening dat dit zijn laatste kans is om in de toekomst nog in de Formule 1 actief te zijn.

Ricciardo Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo was alles behalve zeker of hij ook na de zomerstop nog in de Formule 1 actief zou zijn. Er werd openlijk over zijn toekomst getwijfeld en talenten als Liam Lawson en Isack Hadjar stonden gereed om de goedlachse Australiër te vervangen.

Zo ver is het niet gekomen, want Ricciardo krijgt van Red Bull de kans om het seizoen af te maken bij het 'juniorenteam'. Toch ontkent Ricciardo zeker niet dat dit zijn laatste kans is in de koningsklasse, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365: "Het is echt hoe ik me voel. Als je door mijn resultaten heen gaat, zie je dat die niet goed waren. Ik weet dat ik het moeilijk had. Maar toch heb je het gevoel: 'Oké, dit weekend kom ik er wel uit. Ik doe het'."

"Je denkt dat je nog steeds de beste versie van jezelf kunt zijn, maar ik was dat niet. Ik kan dat gerust zeggen en ik denk dat ik door die vrije tijd vorig jaar duidelijk kon zien dat ik niet straalde van zelfvertrouwen. Ik geloofde niet echt in mezelf. Ik had twijfels en vragen en dat leidde ertoe dat ik ook vrij wilde", aldus een eerlijke Ricciardo.

Toch is Ricciardo blij dat hij weer terug is gekeerd na een periode van 'verplicht vrijaf': "Ik voel me weer als een jaar geleden. Ik voel me opgewonden en ben gemotiveerd. Ik heb echt veel dingen geschrapt om ervoor te zorgen dat dit mijn prioriteit is."

"Ja, natuurlijk hebben we verschillende activiteiten naast het rijden, maar als ik het gevoel had dat dat soort dingen me afleidden, zou ik dat niet meer doen", aldus Ricciardo op de vraag of de marketing rondom hem als persoon hem niet te veel afleidt. "Nu ben ik me veel meer bewust van al het andere en als iets te veel is, zeg ik dat het te veel is of dat ik het niet doe."

"Ik ben volledig gemotiveerd en gefocust. Ik besef dat ik niet weet of ik nog een jaar te gaan heb, of nog vijf jaar, dus ik zie dit echt als mijn laatste kans. Ik wil niet straks mijn helm aan de wilgen hangen en later denken: 'fuck, ik had het anders moeten doen.' Ik zit op een goede plek waar ik mezelf kan zijn en ik me op mijn gemak voel met de aanpak. Ik ga alles geven in de rest van het seizoen", zo sluit Ricciardo af.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel