Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo waarschijnlijk wéér langer uit de running dan verwacht

Eerder deze week werd duidelijk dat Daniel Ricciardo is meegevlogen naar Singapore voor de Grand Prix van dit weekend, maar vanwege zijn gebroken hand nog niet in actie komt. Waar de Australiër en zijn werkgever AlphaTauri in eerste instantie inzetten op een terugkeer in Japan, lijkt dat alles behalve een zekerheidje.

Daniel-Ricciardo-Zandvoort-Crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland raakte Daniel Ricciardo betrokken bij een crash, waarbij hij een vervelende handblessure opliep. Reservecoureur Liam Lawson verving hem vanaf de derde training en heeft sindsdien deelgenomen aan zowel de GP van Nederland als die van Italië voor het zusterteam van Red Bull.

Ook in Singapore is Lawson de teamgenoot van Yuki Tsunoda en het heeft er alle schijn van dat de Nieuw-Zeelander in Japan tevens uitkomt voor AlphaTauri. Volgens Red Bull-kopstuk Dr. Helmut Marko heeft Ricciardo namelijk maar liefst zeven fracturen in zijn hand.

Marko en Red Bull-teambaas Christian Horner gaven onlangs al aan dat Ricciardo volgend weekend vrijwel zeker ook niet deelneemt aan de GP van Japan. Tegenover Servus TV laat Marko zich uit over de huidige situatie rondom The Honey Badger.

"Het is ingewikkeld", vertelt Marko als hem wordt gevraagd naar de blessure van Ricciardo. "Er zijn zeven breuken", onthult hij. "Dezelfde dokter die Marc Marquez (MotoGP-coureur, red.) opereerde, zorgt voor hem."

"We verwachten een pauze van zes weken en hebben in Liam Lawson een topvervanger. We willen geen risico's nemen", aldus de Oostenrijker.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"