Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz deelt mooie anekdote over megaklapper met Perez: "What the fuck is er gebeurd?"

Het was misschien wel hét gespreksonderwerp na de Grand Prix van Azerbeidzjan: de crash tussen Carlos Sainz en Sergio Perez. Een aantal dagen later deelt de Ferrari-coureur een fraaie anekdote, waarbij beide mannen geen idee hebben wat er is gebeurd.

Daar waar normaal gesproken een van de twee coureurs toch altijd op het podium hadden moeten eindigen in Bakoe, eindigden zowel Carlos Sainz als Sergio Perez in de absolute slotfase van de GP van Azerbeidzjan in de muur. De twee coureurs haakten in elkaar en konden de muren, die ineens dichtbij kwamen, niet meer ontwijken. Sainz deelt in Singapore een mooie anekdote over wat er gebeurde na de crash.

Dat begint allemaal met het moment dat Perez naar de Ferrari van Sainz toe kwam, waarbij de Mexicaan verhaal leek te halen. "Eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren of hij mijn helm heeft aangeraakt of niet. Hoe dan ook, ik neem altijd een beetje de tijd om uit de auto te komen, omdat ik al mijn gordels af moet doen, net als dat ik de hoofdsteun moest verwijderen. Ik neem altijd mijn tijd. Ik denk dat hij de tijd gebruikte om snel naar me toe te komen om iets te zeggen, wat ik overigens niet kon horen. Ik weet dus niet eens wat hij zei", zo begint Sainz aan zijn anekdote tegenover onder meer RacingNews365.

Uiteindelijk werd het incident afgedaan als een race-incident, maar de twee mochten wel samen naar het medical center. "We bespraken het (incident) daarna, terwijl we 20 minuten lang ongemakkelijk naast elkaar zaten in het medical center. We zaten daar allebei met een hartslagmeter om en onze vitale functies werden gecontroleerd. We keken elkaar aan en zeiden: maat, what the fuck is er gebeurd? En wij zeiden: 'Ik weet het niet, maar ik beloof je dat ik je niets heb aangedaan, dat ik je niet heb afgesneden'.

"We hadden deze dialoog en probeerden te analyseren wat er was gebeurd. Na de meeting zeiden we tegen elkaar: 'Deze sport is soms zo shit. Hoe kunnen we hier zijn en het podium missen?' We hadden het podium vast. Charles Leclerc had het niet meer op zijn harde banden. We zouden hem waarschijnlijk allebei te grazen nemen en we zaten daar allebei met de vraag: 'hoe hebben we het in hemelsnaam voor elkaar gekregen om niet op het podium te eindigen?' Uiteindelijk hebben we er een soort grapje over gemaakt, dus we zijn niet kwaad op elkaar."

Bekijk hieronder de crash tussen Sainz en Perez!

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel