Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz verklaart langverwachte keuze voor Williams

Carlos Sainz heeft na maanden van speculatie eindelijk bekendgemaakt waar hij vanaf 2025 rijdt. De Spanjaard tekent bij Williams en daar is hij vanzelfsprekend erg blij mee.

Sainz Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz wist al erg vroeg dat hij dit jaar een nieuw F1-contract moest gaan zoeken. Vele teams hengelden naar zijn diensten, maar het is uiteindelijk Williams die er met de handtekening van Sainz vandoor gaat.

De Spanjaard is vanzelfsprekend ook erg blij met zijn nieuwe contract: “Ik ben heel blij om aan te kondigen dat ik me vanaf 2025 bij Williams Racing zal voegen. Het is geen geheim dat de rijdersmarkt dit jaar om verschillende redenen uitzonderlijk complex is geweest en dat het even heeft geduurd voordat ik mijn beslissing kon aankondigen."

"Echter, ik ben er volledig van overtuigd dat Williams de juiste plek is om mijn F1-reis voort te zetten en ik ben enorm trots om lid te worden van zo'n historisch en succesvol team, waar veel van mijn jeugdhelden in het verleden hebben gereden en hun stempel op onze sport hebben gedrukt. Het uiteindelijke doel om Williams terug te brengen naar waar het thuishoort, aan de voorkant van het veld, is een uitdaging die ik met enthousiasme en positiviteit omarm. Ik ben ervan overtuigd dat dit team alle juiste ingrediënten heeft om opnieuw geschiedenis te schrijven en vanaf 1 januari zal ik mijn uiterste best doen om Williams vooruit te helpen samen met elk lid van het team."

Ook heeft Sainz alleen maar goede woorden over voor teambaas James Vowles. Volgens de Spanjaard heeft de Brit een grote rol gespeeld in de uiteindelijke keuze: “Ik wil James Vowles en iedereen bij Williams bedanken voor hun vertrouwen en vastberadenheid. Hun solide leiderschap en overtuigingen hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn besluitvorming. Ik geloof echt dat de kern van elk succesvol team ligt bij hun mensen en hun cultuur. Williams is synoniem met erfgoed en puur racen, de fundamenten van het project dat voor ons ligt zijn zeer sterk en ik kijk er echt naar uit om vanaf volgend jaar deel uit te maken van het team.”

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel