Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner onthult misgelopen toptransfer in Haas-periode

Het was een paar jaar geleden, maar Guenther Steiner had het gevoel dat deze coureur Haas vooruit kon helpen toen hij nog baas was.

Steiner
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez is sinds 2021 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. Vele hadden niet verwacht dat hij dat in Zandvoort ook nog zou zijn, maar Red Bull besliste anders. Want ook na de zomerstop zal de Mexicaan in de RB20 zitten. De voormalig teambaas van Haas, Guenther Steiner had dit niet aan zien komen, zo vertelt hij in een speciale podcast van RacingNews365.

"Ik zei live op de Duitse tv 'Ik denk niet dat we Checo na de zomerstop terugzien.'," zo vertelt Steiner. "Maar ik denk dat 90 procent van de mensen in de Formule 1 dat zei, zo niet meer dan 90 procent, omdat zijn prestaties gewoon niet goed zijn. Alle berichten die we in het weekend in België red van Christian Horner en Helmut Marko hebben gekregen, waren in de trant van 'we moeten wat veranderingen doorvoeren', en daarom heb ik dat zo opgepakt."

"Ik heb het niet verzonnen omdat ik niet kan beoordelen of Checo daar moet blijven of niet, en ik heb geen stem in die beslissing. Maar de boodschap was: 'Ja, er komen wat veranderingen'. Ik was net zo verbaasd als jullie toen ik het las. Niets tegen Checo, maar hij presteerde gewoon niet", aldus Steiner.

'Een goede coureur en een goede vent'

Steiner vergelijkt Perez' situatie met die van Daniel Ricciardo bij McLaren, waar de Australiër geen oplossingen kon vinden voor zijn problemen. "Hij zit nu duidelijk in een situatie waar hij niet uit komt, een beetje zoals Daniel," zo merkt Steiner op. "Ik had niet verwacht dat hij er tot het einde van het jaar zou zijn. Maar ik weet zeker dat ze weten wat ze doen."

Toch is Steiner van mening dat Perez een meer dan uitstekende coureur is. De voormalig teambaas onthult dan ook dat hij in het verleden meermaals met de Mexicaan heeft onderhandeld. Steiner had Perez graag naar Haas gehaald: "Ik heb een aantal keer geprobeerd om hem te contracteren bij Haas. Hij was destijds al een erg goede coureur. Hij gedroeg zich erg goed in het team en kon goed met mensen overweg, wat altijd belangrijk is. Hij was gewoon een solide coureur."

"Misschien was hij geen racewinnaar of een coureur die een kampioenschap kon winnen, maar bij Haas konden we niet iemand van de klasse van Lewis Hamilton vragen om bij ons te komen rijden. Maar Checo was een potentiële kandidaat toen we het goed deden, dus dat is wat ik in hem zag.", aldus Steiner over de misgelopen toptransfer voor het kleine Amerikaanse team.

Benieuwd naar het volledige interview? Bekijk hier de podcast met Steiner!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel