Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Steiner plaatst vraagtekens bij werkelijke vorm Mercedes, wijst naar McLaren

Mercedes zal met een goed gevoel aan de start staan van de GP Nederland in Zandvoort. Het team won drie van de laatste vier races. Voormalig F1-teambaas Guenther Steiner plaatst echter nog wel wat vraagtekens.

Hamilton FP3 Spain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes heeft de weg naar boven duidelijk weer gevonden. Het team won drie van de laatste vier GP's. George Russell was de sterkste in Oostenrijk terwijl Lewis Hamilton de thuisrace op Silverstone won. Russell leek dan weer te winnen in Spa-Francorchamps, maar na zijn diskwalificatie gin Hamilton er met de eer vandoor. 

Na de introductie van een grote update in Monaco sloeg Mercedes de weg naar boven in. Na te hebben geworsteld met het vinden van het juiste ontwikkelingspad sinds de introductie van de huidige reglementen in 2022, bevindt Mercedes zich nu dan eindelijk op het juiste pad, waardoor Russell en Hamilton de strijd aan kunnen gaan met concurrenten McLaren en Red Bull. 

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner prijst het vermogen van Mercedes om te profiteren van de fouten van de rivalen, maar wijst erop dat McLaren toch beter begrijpt hoe de auto consistent moet presteren onder de huidige reglementen. "Ik denk dat ze (bij Mercedes, red.) goed werk hebben verricht, want de afgelopen twee jaar hadden ze het moeilijk en dat was te zien", zegt Steiner in de podcast van RacingNews365.com. 

"Maar ik denk niet dat ze de stabiliteit of het begrip van de auto hebben zoals McLaren. Dat is mijn gevoel. Ze komen in de positie om races te winnen en ze grijpen de kans die zich voordoet." Of Mercedes ook in Zandvoort weer meestrijdt om de overwinning, dat durft Steiner niet te zeggen. "Ik denk niet dat ze solide zijn", aldus Steiner over de terugkeer van Mercedes aan de kop van het F1-veld. "Ze hebben niet zo'n goed begrip van wat er nodig is met deze auto's als McLaren heeft."

"Ze zijn goed en ze zijn terug. Maar als je mij nu al vraagt 'hoe zal Monza zijn?', dan denk ik dat Monza goed zal zijn voor Mercedes, omdat het een circuit is met hoge snelheid is en Mercedes is normaal gesproken goed op hoge snelheid. Maar hoe goed zullen ze zijn in Zandvoort? Dat weet ik eigenlijk niet. Maar we weten allemaal dat McLaren op beide circuits goed zal zijn."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel