Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Steiner verwacht snel groot Formule 1-nieuws: "Goed voor Mercedes"

Guenther Steiner verwacht dat er binnenkort groot Formule 1-nieuws komt en wel vanuit de Mercedes-gelederen. Dat geeft hij aan in gesprek met RacingNews365.

Hungary start
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Geunther Steiner denkt dat Mercedes snel bekend zal maken wie per 2025 de vervanger wordt van Lewis Hamilton. Hij denkt ook, net als iedereen inmiddels, dat Mercedes uit zal komen bij Andrea Kimi Antonelli, van wie hij toch een hoge dunk heeft, zo laat hij weten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.com.

"Ik ken hem niet persoonlijk. Maar wat je van hem ziet op de momenten dat hij zo nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Mercedes, is dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Dat had ook de andere kant op kunnen gaan als hij daardoor overambitieus was geworden."

"Maar laten we ook niet vergeten dat hij uit een racefamilie komt en bovendien begeleid wordt door Toto Wolff en Mercedes. Als je jong bent en je geleerd wordt hoe je je dient te gedragen, hoe je moet denken en hoe de zaken er binnen een Formule 1-team aan toe gaan, dan geeft het je aan de zijde van misschien wel de beste F1-teambaas het vertrouwen om te leren en de dingen te begrijpen."

"Dat maakt ook dat hij al hele volwassen uitspraken doet. Dat is niet aangeboren, dat is iets wat hij de voorbije 10 jaar heeft geleerd, want zo lang wordt hij al klaargestoomd."

Goede evaluatie

Steiner geeft hét voorbeeld van zo'n opmerking, een opmerking die nota bene gericht was aan het adres van Mercedes. "Het is heel mooi om te zien dat hij op 17-jarige leeftijd, op het moment dat hij door iedereen bij Mercedes geprezen wordt, opstaat om te zeggen: 'kalm aan nu een beetje, ik weet helemaal niet of ik er klaar voor ben'."

Antonelli kende geen beste start van zijn eerste Formule 2-jaar, maar de resultaten en overwinningen beginnen nu te komen. "Ik ben geen Formule 2-expert, maar ik begreep dat Prema worstelde met de nieuwe auto's van dit jaar en dat dat één van de redenen was (voor die moeizame start, red.)", aldus Steiner.

"Hij doet het dus juist heel goed en laten we afwachten wat hij in de Formule 1 kan. Ik verwacht dat hij snel door Mercedes zal worden aangekondigd. Ik denk ook dat dat voor Mercedes goed zal zijn. In 2025 weten ze wat de auto kan en dus kunnen ze Antonelli goed evalueren naast George Russell."

"Russell is een goede referentie en met een goede auto kunnen ze altijd nog kijken wat ze in 2026 willen doen, als de nieuwe reglementen met nieuwe auto's hun intrede doen. Maar ik denk dat Antonelli volgend jaar in ieder geval in de Mercedes zit."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel