Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jackie Stewart

Stewart verklaart probleem Hamilton bij Ferrari-overstap

Lewis Hamilton stapt in 2025 over naar Ferrari. Sir Jackie Stewart ziet echter wel een probleem voor de zevenvoudig wereldkampioen, zo verklaart hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Lewis Hamilton Jackie Stewart
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws zorgde voor een schokgolf in de Formule 1-wereld: Lewis Hamilton stapt over naar Ferrari. De Brit trekt na elf succesvolle jaren de deur achter zich dicht bij Mercedes en gaat met de iconische Scuderia op jacht naar zijn achtste wereldtitel in de Formule 1. Sir Jackie Stewart zag het niet aankomen, zo vertelt hij in een exclusief gesprek met RacingNews365.

"Ja, het verrast me enigszins", stelt Stewart. "Hij wordt 40 en stapt over naar een team dat recent competitief is geworden. Het ging behoorlijk achteruit bij Ferrari. Veel managementstructuren hebben verstorend gewerkt binnen het Formule 1-team. Ze hebben nu wel een stabielere situatie gecreëerd. En Lewis weet ook dat je onder de indruk bent als je naar de Ferrari-fabriek gaat. Bijna geen enkel ander merk, als je het zo wil noemen, heeft lange tijd dezelfde consistentie gehad als Ferrari in de Formule 1."

Stewart, die in 1969, 1971 en 1973 de wereldtitel pakte, reed zelf ook bijna voor Ferrari. "Ik had afgesproken om voor Ferrari te rijden, maar ik moest ze vertellen dat dat niet meer praktisch was, aangezien Mr. Ferrari op dagelijkse basis dingen veranderde. Ik heb dus ik nooit bij Ferrari gereden. Maar toen ik erheen ging, was ik verbaasd. Het was zo indrukwekkend en de sfeer was geweldig. Italianen zijn geweldige mensen, ze praten heel voorzichtig en enthousiast. Ik weet zeker dat Lewis dat ook zo heeft ervaren."

Wel ziet Stewart een probleem voor Hamilton. "Ik denk dat het moeilijker voor hem is om het op zijn 40e te doen dan wanneer hij 25 of 30 jaar was geweest. Maar hij heeft nog steeds de vaardigheden en het talent, dat is duidelijk. Je zag het tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië (waar Hamilton voor het eerst in 2,5 jaar won red.). Het is opmerkelijk dat hij naar Ferrari gaat en op een gegeven moment moet hij stoppen als autocoureur. Hij heeft echter het gevoel dat dat moment nog niet is gekomen. Ik begrijp dat."

Bekijk hieronder de volledige podcast met Sir Jackie Stewart!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x