Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Teleurgestelde Sainz oordeelt: "Mercedes verdient de tweede plaats"

Carlos Sainz veroverde veel Tifosi-harten in 2023. De Spanjaard leidde de Grand Prix van Italië, won de race in Singapore en kon zich prima meten met Ferrari-wonderkind Charles Leclerc. Toch zat het niet altijd mee voor de Spaanse coureur: tijdens meerdere weekenden had hij pech. Ook in Abu Dhabi ging het niet van een leien dakje voor de Madrileen.

Sainz Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Abu Dhabi moest Carlos Sainz van buiten de top tien starten, evenals in Las Vegas. Maar waar Sainz in Vegas nog knap naar voren reed (P6), kon hij in Abu Dhabi geen potten breken. De Spaanse coureur kwam uiteindelijk in de één na laatste raceronde de pitstraat binnen om zijn race vroegtijdig te staken. Tegenover onder meer RacingNews365 blikt Sainz terug op een 'teleurstellend' weekend in Abu Dhabi.

"De afgelopen twee weekenden - met name dit weekend - gingen niet zoals ik vooraf verwachtte. Dit is niet hoe we het jaar wilden eindigen. Ik ben eerlijk gezegd heel teleurgesteld en verre van blij, gezien het feit hoe close de strijd was in het constructeurskampioenschap. We zullen bij elkaar moeten komen en analyseren wat we beter hadden kunnen doen vandaag. Daarbij moeten we kijken wat er gaande was, want zowel de snelheid als het gevoel in de auto dit weekend waren niet goed"

Sainz legt uit dat Ferrari gokte op een late safety car-periode. "Daarom startten we op de harde band. We hoopten dat we een één-stopper konden doen" Als er gedurende de eindfase van de race een neutralisatie was geweest, had Sainz naar de soft gegaan, zo onthult hij.

"Ik denk dat wij gemiddeld genomen de snellere auto hadden, maar Mercedes was consistenter dan wij."

"Zoals we vaak zagen dit jaar, verliep onze race vrij moeizaam. Dat is steeds als we op een hardere band starten met deze auto. Vandaag hadden we echter niets te verliezen en we waagden een gok. Dat pakte echter niet goed uit. De harde band werkte voor geen meter, met dank aan de vuile lucht. We gleden alle kanten op."

Sainz vervolgt: "Toen we zagen dat er een kans was om punten te scoren, hoopten we dat er nog een safety car zou komen. Maar die vlieger ging niet op. Uiteindelijk maakte het ook niet uit, omdat we uitvielen met een motorprobleem."

Mede dankzij Sainz' uitvalbeurt wist Ferrari niet genoeg punten te scoren om vóór Mercedes te eindigen in het constructeurskampioenschap. De Spanjaard noemt dat 'verdiend.'

"Dat is verdiend denk ik. Wij hadden onze momenten en waren soms sneller. Ook zij hadden hun momenten en waren soms sneller. Ik denk dat wij gemiddeld genomen de snellere auto hadden, maar Mercedes was consistenter dan wij."

De Ferrari-rijder sluit af met een kritische noot: "We hebben dit seizoen veel vooruitgang geboekt en veel geleerd van de auto en de banden. We eindigden het seizoen sterker dan hoe we het begonnen, maar ik hoop wel dat we volgend jaar een pakket hebben waarmee we beter kunnen concurreren."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel