Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda maakt zich geen zorgen over nieuwe uitdagingen bij Red Bull

RB-coureur Yuki Tsundoa wordt de afgelopen weken steeds vaker gelinkt aan een overstap naar zusterteam Red Bull. Daar komt natuurlijk druk bij kijken, maar de Japanner zou daar zelf in ieder geval geen nee tegen zeggen.

Tsunoda Saudi Arabia
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda heeft dit seizoen al keurige prestaties geleverd voor RB. In de veertien raceweekenden die de Formule 1-coureurs tot dusver af hebben gewerkt heeft hij 22 van de 36 punten binnengesleept voor de Italiaanse renstal, waarmee hij dus een groot aandeel heeft in de zesde plek die RB nu in handen heeft in het constructeurskampioenschap. 

Hard werken loont, blijkt ook in het geval van Tsunoda. RB besloot zijn contract namelijk met nog een jaar te verlengen, waardoor we hem vanaf 2025 sowieso terug zullen zien in de Formule 1. Op dit moment is hij dus zeker van een stoeltje bij RB, maar de laatste weken wordt er steeds vaker gesproken over dat stoeltje naast Max Verstappen bij zusterteam Red Bull. 

Een eventuele promotie zou geweldig zijn voor de Japanner, maar hoe kijkt Tsunoda zelf naar die kans? Hij kijkt alvast vooruit in een exclusief interview met RacingNews365. "Ik maak me eigenlijk geen zorgen om dat soort zaken. Ik doe wat ik moet doen en als ik bij Red Bull in mag stappen zal daar niets aan veranderen."

"De situatie ziet er misschien wat anders uit omdat er meer druk op mijn schouders komt te liggen, maar uiteindelijk is het doel en mijn aanpak natuurlijk hetzelfde. Ik maak me geen zorgen om een eventuele verandering van mijn omgeving." 

Wel gesprekken, geen beslissing

De mogelijke stoelendans binnen de Red Bull-familie blijft tot dusver beperkt tot speculaties en inmiddels is het ook al zeker dat Sergio Perez het seizoen bij Red Bull af zal maken. Toch kan Tsunoda al wel bevestigen dat er gesprekken plaats hebben gevonden tussen hem, Red Bull-teambaas Christian Horner én Red Bull-adviseur Helmut Marko. 

De drie heren zouden, volgens Tsunoda, vooral gesproken hebben over zijn prestaties bij RB en zijn huidige vorm. Toch benadrukt de Japanner dat die gesprekken niet beslissend waren voor zijn toekomst, want zelf is Tsunoda van mening dat hij Horner en Marko maar op één manier kan overtuigen. "We hebben wel wat met elkaar gesproken, maar tot dusver ging het nog niet over belangrijke keuzes of mijn toekomst."

"Helmut en Christian zijn allebei van mening dat ik moet blijven presteren op de baan en dat ik me koste wat kost moet concentreren op mijn prestaties. Maar als zij nu tevreden zijn met hoe ik het doe, is het aan mij de taak om te blijven verbeteren en goede prestaties te laten zien. Dan zie ik daarna wel hoe het verder zal lopen. Ik hoor op dit moment niets nieuws over mijn toekomst."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel