Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

Vele Nederlanders en legio ex-Red Bull-coureurs van start in Le Mans

Een van de meest iconische races van het jaar wordt dit weekend weer verreden: de 24 uur van Le Mans. Aan de start veel Nederlanders én ex-F1-coureurs.

Le Mans grid 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zaterdag 10 juni 16.00 uur. Dan wordt het startsein gegeven voor de 24 uur van Le Mans. Met deze race wordt de Triple Crown 2023 gecompleteerd. Twee weken terug werden immers al de Indy 500 en de Grand Prix van Monaco gereden. Aan de start op het Franse Circuit de la Sarthe veel Nederlanders en diverse coureurs die een verleden hebben bij Red Bull. Een overzicht.

Bekende Nederlandse coureurs als Giedo van der Garde, Renger van der Zande, Bent Viscaal en Robin Frijns zullen onder meer in de wagen stappen voor hun 24 uur van Le Mans. Een volledig overzicht van alle Nederlandse deelnemers check je hieronder.

Nederlandse deelnemers 24 van Le Mans 2023

Coureur Klasse Team
Renger van der Zande Hypercar Cadillac
Bent Viscaal LMP2 Prema Racing
Robin Frijns LMP2 Team WRT
Giedo van der Garde LMP2 Graff Racing
Tijmen van der Helm LMP2 Panis Racing
Job van Uitert LMP2 Panis Racing
Nicky Catsburg GTE Am Chevrolet Corvette

Ook Kvyat rijdt mee

Naast veel Nederlandse inbreng in Le Mans zullen er natuurlijk ook veel coureurs op de baan verschijnen die een verleden hebben in de koningsklasse van de racerij, de Formule 1. En dan is het niet verwonderlijk dat veel van die coureurs ooit een loonstrookje kregen vanuit het Red Bull-concern. Een van de bekendste namen is natuurlijk Daniil Kvyat. De Rus startte in 2014 bij Toro Rosso in de Formule 1 om een jaar later al de overstap te maken naar grote broer Red Bull. Nog geen jaar later werd hij al weer gedegradeerd naar Toro Rosso, ten faveure van Max Verstappen. Kvyat rijdt in Le Mans in de LMP2-klasse voor Prema Racing Oreca-Gibson.

Ook in de Hypercar-klasse zullen we veel voormalig Red Bull-protegés zien. Rijders die voor zusterteam Toro Rosso reden, maar er nooit in slaagden om de overstap naar Red Bull te maken. Dit zijn Sebastian Bourdais (2008, 2009), Sebastian Buemi (2009, 2010, 2011), Jean-Éric Vergne (2012, 2013, 2014) en Brendon Hartley (2017, 2018).

In de Hypercar-klasse zien we nog genoeg andere bekende F1-namen. Wat te denken van Kamui Kobayashi bij Toyota, Will Stevens en Felipe Nasr bij Porsche, Antonio Giovinazzi bij Ferrari, Paul di Resta bij Peugeot en Jack Aitken bij Cadillac. Esteban Gutierrez neemt namens Glickenhaus deel aan de befaamde 24-uursrace. Jacques Villeneuve doet niet mee, nadat hij vorige maand werd vervangen door Tristan Vautier bij Vanwall.

F1-kampioen

We zien in een bijzondere wagen ook Jenson Button deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Hij zal namelijk instappen in een gemodificeerde NASCAR-bolide. Elk jaar mag er een speciale auto meedoen aan de race en dit jaar is dat dus het NASCAR-team Hendrick Motorsports, dat een Chevrolet Camaro ZL1, met wat aanpassingen, op de baan zet.

Jenson Button, F1-kampioen uit 2009, zal samen met Mike Rockenfeller en zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson aan de start staan, zoals op de afbeelding hieronder is te zien.
			© XPBimages
	© XPBimages

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

24 uur van Le Mans 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel