Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Vermoedelijke oorzaak megacrash Norris onthuld

Het was even schrikken toen Lando Norris op hoge snelheid van de baan ging tijdens de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas. Wat lag er aan die zware crash ten grondslag? McLaren heeft een sterk vermoeden.

Het was al in de eerste paar ronden dat de safety car in de baan werd geroepen vanwege een zware crash van Lando Norris. De Brit klapte hard met zijn McLaren in de muur, om honderden meters verder tot stilstand te komen tegen de Tec Pro muren.

Norris pufte en steunde op de boardradio. De klap was heel hard. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht uit voorzorg, maar het team liet al weten dat hij gezond en wel is verklaard en dat hij dus alweer ontslagen was.

Blijft de waaromvraag nog open. Waarom crashte Norris? Teambaas Andrea Stella denkt dat 't toch echt om een rijdersfout ging: "Er zit een hobbel in die bocht. Dat zie je ook aan al die vonken die daar onder de auto's vandaan komen", aldus Stella ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Ik denk dat Lando zich heeft laten verrassen door de combinatie van die hobbel en het feit dat men op koude banden stond. Los daarvan zien we ook geen problemen met de auto."

Overigens is het wel iets dat Stella met het oog op volgend jaar opgelost wil hebben: "Als deze race een nachtrace blijft, moeten we dat oplossen, want dat zullen de banden altijd koud blijven en weinig grip bieden. Dan blijft het de tricky bocht die het nu is."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel