Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2021

Verstappen en Perez overtuigen in derde training Verenigde Staten

Max Verstappen kende een prima generale voor de kwalificatie later vandaag. In de derde vrije training voor de GP van de Verenigde Staten was hij continu vooraan te vinden.

Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Rustig begin van derde training

Het duurde lang voordat er actie op de baan was tijdens de derde vrije training op het Circuit of the Americas. Na een kwartier zagen we voor het eerst wat serieuze actie op de baan, maar het merendeel van de coureurs stond op dat moment nog rustig naast hun auto in de pitbox.

Lewis Hamilton opende het bal op de zachte band met een 1.35,8. Zijn tijd werd door Sergio Perez verbeterd met een kleine twee tienden, terwijl Max Verstappen nog altijd in de pitbox stond. Met nog 40 minuten te gaan zagen we de Nederlander voor het eerst op de baan. Op dat moment door Valtteri Bottas nipt onder de tijd van Perez.

Op een nieuwe set van de zachte band voerde Hamilton het tempo iets op. Verstappen kende een prima eerste run, door bijna vier tienden onder de snelste tijd van dat moment, gereden door Hamilton, te duiken.

Uitslag Derde vrije training - Verenigde Staten

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen razendsnel

Bottas, die zijn snelste tijd in moest leveren wegens het overschrijden van de track limits, spinde in een nieuwe poging op de zachte band. Hierdoor stond hij halverwege de sessie op de laatste plaats.

Vooraan kreeg Verstappen gezelschap van Perez, maar in een nieuwe vliegende ronde verbeterde de Nederlander zijn eigen tijd fors, naar een 1.34,9. Daarmee was hij drie tienden los van zijn teamgenoot en zes tienden van Hamilton. De beide Ferrari's en McLaren's kenden een prima begin van de sessie en nestelden zich in de subtop.

In een derde poging wist Bottas eindelijk een tijd op de klokken te zetten op een nieuwe set van de zachte band. Hij naderde Verstappens tijd tot op een tiende. Het was echter Carlos Sainz die liet zien dat het nog wel een klapje harder kon door met zijn Ferrari naar de snelste tijd te gaan.

Verstappen en Hamilton moeten snelle tijd inleveren

Wachten was op de kwalificatieruns van Verstappen en Hamilton in de slotfase van de derde training. Perez herstelde de pikorde door onder Sainz' tijd te duiken, maar het was Verstappen die op zijn beurt weer drie tienden onder Perez' tijd dook. In bocht 19 ging de Nederlander met vier wielen buiten de baan, waardoor zijn snelste rondetijd hem werd afgenomen.

Hamilton kende ook ronde en was twee tienden sneller dan Perez, maar overschreed de tracklimits in bocht 9 en ook hij moest zijn rondetijd inleveren. Een nieuwe snelle ronde zat er voor Verstappen door verkeer niet in. Ook Hamilton besloot het daarbij te laten.

Dit betekende dat Perez de snelste man was voor Sainz en Verstappen. De Mercedessen waren terug te vinden op de vijfde (Bottas) en achtste (Hamilton) posities.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel