Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gaat hoe dan ook voor Le Mans-avontuur

Max Verstappen liet al meermaals vallen dat hij in de toekomst graag deelneemt aan de 24 uur van Le Mans. Waar hij recent al een aantal bekende namen aanwees als ideale teamgenoten, geeft hij nu ook prijs in welke bolide hij graag deelneemt. En die komt uit de koker van niemand anders dan Red Bull-genie Adrian Newey.

Max-Verstappen-over-Le-Mans-RacingNews354
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog voor het Grand Prix-weekend in Qatar maakte Aston Martin bekend in de nabije toekomst deel te gaan nemen aan de 24 uur van Le Mans. Dat met de Aston Martin Valkyrie, een bolide die ontworpen werd door Adrian Newey en voortvloeit uit het voormalig partnerschap van automerk Aston Martin en Red Bull Racing.

F1-presentator Will Buxton vraagt in Qatar aan Verstappen of hij ooit deel wil nemen aan het prestigieuze evenement in een door Newey ontworpen auto, gezien de hechte band die de Nederlander heeft met het Red Bull-kopstuk. Verstappen antwoordt: "Ik wil zeker meedoen aan de 24 uur van Le Mans. Maar alles moet wel goed op zijn plek vallen. Ik voel er weinig voor om 'gewoon aan te komen waaien' en het veld te vullen. Ik wil een goede voorbereiding hebben en mee kunnen strijden om de overwinning", zegt de drievoudig wereldkampioen.

"Natuurlijk is er een een BoP*, dat maakt het wat lastig. Maar ik wil alleen meedoen als we competitief zijn. Het zou fantastisch zijn om deel te nemen met de RB17, indien mogelijk. Wie weet!" De RB17 is een hypercar die momenteel in ontwikkeling is. Uiteraard is slechts één iemand de uitverkorene voor de leiding van het project: Adrian Newey.

*In de racesport is de 'balance of performance' (BoP) een regeling die gelijkheid tussen concurrerende voertuigen handhaaft door limieten aan de parameters van een auto aan te passen, zoals vermogen, gewicht, motormanagement en aerodynamica. Dit om te voorkomen dat een enkele fabrikant dominant wordt in een raceklasse of serie.

Ideale teamgenoten

Verstappen is tevens enthousiast over het feit dat Aston Martin met de Valkyrie deelneemt aan de befaamde race. "Dat is geweldig. Het is goed voor de sport. Het is een fantastische auto en de V12-motor zal fenomenaal klinken. Ik ga zéker kijken." De Limburger sluit af met een glimlach: "En waarschijnlijk zit Fernando dan nog in de auto ook!"

Welke teamgenoten Verstappen graag aan zijn zijde heeft op het Circuit de la Sarthe? Als het aan de drievoudig wereldkampioen zelf ligt zijn vader, en/of Formule 1-conculega's Fernando Alonso en Nico Hulkenberg. Kijkend naar de geschiedenis lijkt een opstelling met Alonso en The Hulk een dreamteam: beide coureurs stonden al eens op de hoogste trede van het Franse podium.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"