Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft duidelijk signaal af aan FIA en F1-organisatie

Max Verstappen ligt al het hele weekend in de clinch met de FIA en de Formule 1. Na aanleiding van zijn uitlatingen op donderdag kreeg Verstappen een taakstraf en daar legt hij zich nog altijd niet bij neer.

Verstappen podium Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een discussie die de Formule 1-paddock op grondvesten heeft laten schudden in Singapore. Mohammed Ben Sulayem gaf voorafgaand aan het weekend een interview, waarin hij opriep dat de coureurs minder moeten gaan vloeken. Max Verstappen was het hier absoluut niet mee eens en liet dat duidelijk merken op de mediadag in Singapore.

Echter daar was de FIA weer niet van gediend en de autosportfederatie legde Verstappen een taakstraf op. Sindsdien lijkt de Nederlander op oorlogspad tegenover de FIA en de Formule 1 en ook na afloop van de Grand Prix schroomde de regerend wereldkampioen niet om een duidelijk signaal af te geven aan de twee organisaties. In gesprek met onder meer RacingNews365 gaf Verstappen opnieuw zijn ongezouten mening: "Ik weet niet hoe serieus zij dit soort zaken willen nemen, maar voor mij is op een bepaald moment genoeg. En zoals ik eerder heb gezegd, het racen en Formule 1 gaat gewoon verder, ook als ik er niet meer ben. Dat is geen probleem voor mij, dat is hoe het is."

"Het is niet alleen de FIA, maar ook de Formule 1. Het gaat om hoe alles met elkaar omgaat. Carlos Sainz kreeg een boete omdat hij over de baan liep. Maar waar hebben we het over? Er is een rode vlag, de auto's komen naar binnen. Ik ben van mening dat het dan veilig genoeg is en hij weet wat hij doet. Nogmaals, we zijn niet dom," zo vervolgt de zeer uitgesproken Nederlander.

Verstappen zag de bui al hangen toen hij Sainz over de baan zag lopen: "Toen ik het zag en ook toen het genoteerd werd, dan weet je genoeg. Voor mij zijn dit soort zaken gewoon onzinnig. Héél onzinnig. Maar zo is het hele weekend gelopen. Ik wil gewoon er zeker van zijn dat dit niet zo verder gaat."

Praat mee!

Viaplay
x