Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen genoot stiekem van eigen foute keuze: "Dat maakte het veel leuker!"

In de afgelopen Formule 1-races kon Max Verstappen bijna cruisend naar de overwinning rijden, maar tijdens zijn thuisrace in Zandvoort moest hij er hard voor werken. Vooral na een gezamenlijk verkeerde strategische keuze van hemzelf en Red Bull. Stiekem genoot hij er met volle teugen van.

Verstappen Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het Formule 1-spektakel op Circuit Zandvoort had bijna niet beter kunnen beginnen. In de formatieronde van de Grand Prix van Nederland begon het te regenen, waarna de strategen van de teams voor een lastige keuze stonden. Uiteindelijk bleek het einde van ronde 1 het beste moment om naar binnen te gaan, maar Max Verstappen en Red Bull kozen voor een ronde later.

De thuisheld viel hierdoor wat terug in de race en moest in de verraderlijke omstandigheden een kleine inhaalrace rijden. Hoewel Verstappen vaak roept dat hij liever start vanaf poleposition en comfortabel naar de zege rijdt, moet hij toegeven dat hij enorm heeft genoten van de chaos op 'zijn' circuit in de duinen van Zandvoort.

"Natuurlijk was de race heel hectisch. Klaarstaan en de regen zien aankomen, dat maakte het lastig om de juiste call te maken", zo begint hij na afloop van de race tegenover de aanwezige media, waaronder RacingNews365. "Samen met het team bespraken we dat de regen eraan zat te komen, maar misschien was het nog niet genoeg om naar de intermediates te gaan en nog een paar ronden te overleven (op de softs, red.)."

"We hebben samen besloten om nog een extra ronde door te rijden, maar uiteindelijk bleek dat de verkeerde keuze te zijn", aldus de Nederlander, die hierdoor terugviel in de pikorde. Met een glimlach moet hij toegeven dat hij de situatie helemaal niet erg vond. "Dat maakte de race veel leuker, want daarna moest ik wat auto's gaan inhalen en het gat naar de voorkant van het veld dichten."

Dat ging, zoals we vaker hebben gezien dit seizoen, erg snel. "Gelukkig kon ik binnen een paar ronden al tien seconden dichtrijden. Dat was heel belangrijk voor de rest van de race. Daarna, toen we weer teruggingen naar droogweerbanden, ging het goed voor de rest van de stint. Ik kon genieten van het racen."

Chaos richting de slotfase

Even dacht Verstappen dat hij 'makkelijk naar de finish kon rijden', maar dat veranderde later in de race. "Er werd me verteld dat er 10-15 ronden voor het einde opnieuw regen zou komen. En dat was niet een beetje, maar heel veel. We maakten een stop voor de inters, maar de auto was bijna niet meer te besturen."

"We hadden een optie om naar de full wets te gaan, maar het probleem daarbij is dat de intermediates eigenlijk te goed zijn in vergelijking met de extreme (regenband). Je wil dan eigenlijk op de inters blijven, want dat is sneller, maar er ontstonden hele rivieren op het circuit."

"Dat maakte het heel gevaarlijk. Ik was dan ook niet echt teleurgesteld doornde rode vlag. Achteraf gezien was dat, vooral omdat zoveel rijders op de intermediates reden, de juiste beslissing."

Gevecht met Alonso

Bij de herstart van de race na de rode vlag kreeg Verstappen een bekende in zijn kielzog: Fernando Alonso. Dat maakte de race opnieuw een spannende voor de WK-leider van 2023. "De eerste ronden waren erg spannend, want je wil niet direct het circuit af knallen. Je moet ook eerst weten hoeveel grip er is met de banden en met de regenval."

"Ik wist dat ik moest overleven in die eerste ronde, maar Fernando pushte keihard en ik kon hem al in mijn spiegels zien. Echter, toen ik eenmaal de temperatuur in mijn banden kreeg, was alles weer balans", aldus de winnaar van de Grand Prix van Nederland. Voor de derde keer op rij.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel