Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen handhaaft zich in top, Hamilton imponeert tijdens tweede training Verenigde Staten

Lewis Hamilton gaf tijdens de tweede vrije training in Austin zijn visitekaartje af. De Brit sloot de sessie als snelste af, waarin Max Verstappen zichzelf op een derde positie had genesteld.

Verstappen VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op het hobbelige asfalt van het Circuit of the Americas wist Romain Grosjean het einde van de tweede training niet te halen. De Haas-coureur verloor de controle over zijn bolide en eindigde in de banden, waarbij de voorkant van zijn wagen schade op liep.

Na een rode vlag periode kwam de sessie pas echt tot leven en meldden de grote namen zich aan kop. Max Verstappen wist in zijn eerste run op de medium band beslag te leggen op de tweede tijd achter Charles Leclerc. De top drie werd compleet gemaakt door Lewis Hamilton die als enige op de harde band reed en ruim zes tienden toegaf. De Mercedes-coureur wist op zijn harde band het tempo steeds verder op te voeren en snoepte de tweede plaats af van Verstappen.

Het tempo werd door Valtteri Bottas omhoog gejaagd, toen hij als eerste van de topcoureurs op een setje van de rode banden het asfalt opzocht. Op het circuit waarop Mercedes vier van de laatste vijf races won, moest hij genoegen nemen met een tweede plaats achter Sebastian Vettel. De Duitser was eveneens op de rode band onderweg. Het was echter Lewis Hamilton die liet zien dat het nog aanzienlijk sneller kon door met drie tienden voorsprong de snelste tijd te klokken.

Uitslag Tweede vrije training - Verenigde Staten

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De run van Verstappen op de zachte band liet langer op zich wachten. Zoals zo vaak koos Red Bull voor een ietwat afwijkende opbouw van de training. In zijn eerste vliegende ronde wist hij zichzelf op de derde plek te nestelen, op drie tienden van Hamilton. Veel coureurs verloren tijdens de tweede training een snelle rondetijd doordat ze in bocht 19 met vier wielen buiten de baan terecht kwam. De wedstrijdleiding zag hier scherp op toe, maar grote invloed had het niet op de uitslag.

In de lange run op de zachte band was het Hamilton die het voortouw nam, Verstappen moest gemiddeld genomen een drie tot vier tienden per ronde toegeven op de Mercedes-coureur die vijf van de laatste zes races op COTA won. Ook op de harde band was Hamilton een klasse apart, waarbij hij de concurrentie op de medium band ruim voor wist te blijven. De snelheid van de Brit was tijdens zijn long run zeer indrukwekkend, als enige reed hij met speels gemak 1.38-ers en 1.39-ers op banden die een compound harder waren.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel