Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna

Verstappen kansloos ten opzichte van Mercedes in kwalificatie GP Emilia-Romagna

Max Verstappen kon zich niet mengen in de strijd om de poleposition op Imola. De pole voor de Formule 1 GP van Emilia-Romagna ging naar Valtteri Bottas.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Onder een strak blauwe lucht begonnen de coureurs aan de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Emilia-Romagna. De derde Grand Prix op Italiaanse bodem, ditmaal op het circuit van Imola dat voor het eerst sinds 2006 weer op de F1-kalender staat.

Na de eerste inleidende beschietingen was het Lewis Hamilton die een gat sloeg richting Max Verstappen en de rest van het veld. Valtteri Bottas en Alexander Albon moesten in de slotfase van Q1 nog aan de bak omdat hun snelste tijd(en) afgenomen werden wegens het overschrijden van de tracklimits.

Bottas wist zich probleemloos als snelste te kwalificeren voor Q2. Albon wist als zevende door te gaan naar het tweede deel van de kwalificatie.

Afvallers in Q1: Grosjean, Magnussen, Raikkonen, Latifi en Giovinazzi.

Uitslag Kwalificatie - Emilia-Romagna

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De toppers probeerden zich allen te kwalificeren op de medium band in Q2, zodat ze op deze band de race kunnen beginnen. Verstappen werd gehinderd door een motorprobleem in zijn eerste vliegende ronde en zocht direct de pits op.

De onder druk staande Alexander Albon spinde tijdens een van zijn snelle ronden in Q2 en bezette met nog vijf minuten te gaan de elfde tijd. Red Bull wist het probleem snel op te lossen, waardoor Verstappen alsnog een snelle ronde op de medium band kon rijden en zich probleemloos kwalificeerde voor Q2.

Teamgenoot Albon lukte dat niet op de medium band en zag zich gedwongen worden om de zachte band te gebruiken. Vooraan waren het wederom de beide Mercedessen die domineerden.

Afvallers in Q2: Perez, Ocon, Russel, Vettel en Stroll.

Met alle tien de coureurs op de zachte band barste de strijd om de poleposition los in Q3. Hamilton en Bottas waren in hun eerste vliegende ronde een klasse apart en Verstappen moest liefst zeven tienden toegeven. Teamgenoot Albon verloor zijn snelle rondetijd wegens, wederom, het overschrijden van de tracklimits.

Bottas wist ditmaal teamgenoot Hamilton te verschalken en de Mercedessen werden gevolgd door Verstappen, die een halve seconde toe moest geven. Achter het duo was het verrassend Gasly op de vierde plaats voor Ricciardo en Albon.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Emilia-Romagna 2020?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel