Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen laat zich uit over nieuw F1-team Andretti

De FIA maakte recentelijk bekend dat wat hen betreft Andretti Formula Racing mag toetreden tot de Formule 1. Wereldkampioen Max Verstappen laat zich uit over het nieuws.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Begin 2023 schreef een initiatief van Andretti Cadillac, het team van de oud-coureurs Michael en Mario Andretti, zich in voor de Formule 1 onder de naam Andretti Formula Racing. Uiteindelijk waren zij het enige team dat door de FIA positief werd beoordeeld.

Een eventuele toetreding tot de koningsklasse van de autosport is echter nog geen zekerheidje, want de onderhandelingen met de Formule 1 en de teams moeten nog worden opgestart en niet iedereen staat er even positief tegenover.

Coureurs- vs. teamsperspectief

Max Verstappen zegt tegen onder andere RacingNews365 dat hij het dilemma snapt, maar wel openstaat voor een elfde F1-team.

"Het is altijd lastig om op dit soort vragen te reageren", begint Verstappen zijn verhaal. "Ik hou ervan om daar vanuit rijdersperspectief op te antwoorden, maar ik vind het ook begrijpelijk dat teams er misschien niet op zitten te wachten. Voor zover ik heb gezien, is Andretti een professioneel team. Daarom denk ik als coureur dat het mooi zou zijn om ze een kans te geven."

Verstappen laat niet het achterste van zijn tong zien. "De FIA en de teams hebben nu eenmaal meer informatie over hoe goed alles is voorbereid en hoe serieus de inschrijving is. Het lijkt me logisch dat het geen makkelijke keuze is."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel