Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lacht om hogere F1-boetes: "Sponsoren we de wijn ook wel"

De FIA heeft aangekondigd dat de maximale boetes in de Formule 1 flink hoger kunnen worden. Wat vinden de coureurs daarvan? Max Verstappen en collega's reageren.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws over de verhoogde maximale boetes in de Formule 1 kwam vers van de pers: vlak voor de persconferenties in de Verenigde Staten werd bekendgemaakt dat de boetes tot een miljoen euro kunnen gaan kosten. Niemand van de coureurs was al op de hoogte, maar de reacties waren eensgezind. Iedereen schrok van het hoge bedrag.

Max Verstappen was een van de coureurs in de persconferentie. Tegen de aanwezige media, waaronder RacingNews365, vroeg hij om meer informatie over de verhoging. Daarna reageerde hij: "Als je 50.000 euro krijgt voor het aanraken van een achtervleugel, dan ben ik heel benieuwd waar je een boete van een miljoen voor krijgt!", zegt de Nederlander, refererend naar het aanraken van de vleugel van Lewis Hamiltons bolide in 2021.

Toentertijd grapte Verstappen al dat hij flink wat geld voor het 'potje' van de FIA had, wat aan een 'dinertje' uitgegeven kon worden. "Misschien sponsoren we de wijn zo ook wel. Ik bereid me er alvast op voor", grapt hij nu twee jaar later.

Ook Charles Leclerc reageerde op het nieuws. De Ferrari-coureur verdient net als Verstappen miljoenen per jaar in de Formule 1, al zal laatstgenoemde ongetwijfeld een klap meer bijschrijven op zijn rekening. "Het is ongelooflijk veel geld", vindt Leclerc. "Maar ik weet ook niet waar je een boete van een miljoen voor krijgt. Sommige coureurs verdienen minder dan dat..."

Haas-coureur Kevin Magnussen, met een beduidend minder hoog salaris, haakt in en grapt: "Charles kan zijn horloge geven! Ikzelf zou verdwijnen, om nooit meer teruggevonden te worden."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"