Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt op cynische wijze gehakt van veelbesproken F1-format

Dat Max Verstappen geen fan is van sprintweekenden, is al langer bekend. Na twee sprintraces op rij maakt de wereldkampioen in aanloop naar de GP van Mexico zijn ongenoegen op niet mis te verstane wijze nog eens duidelijk.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het afgelopen raceweekend in de Verenigde Staten werd vooral gekenmerkt door de diskwalificatie van Lewis Hamilton en Charles Leclerc, vanwege hun te ver afgesleten vloerplank. Max Verstappen heeft hiervoor een opmerkelijke verklaring. "Ik denk dat we gewoon van het sprintweekend af moeten. Iedereen kan dan zijn wagens normaal afstellen. Het zou niet gebeurd zijn als we een normaal raceweekend hadden gehad", zegt Verstappen in Mexico tegen onder meer RacingNews365.

"Deze dingen gebeuren alleen maar als je een sprintweekend hebt, waarin alles zo gehaast gaat tussen VT1 en kwalificatie. Zelf waren we misschien iets te conservatief met onze afstelling, maar dat is beter dan dat het de andere kant opgaat."

Een journalist geeft aan dat in de paddock nu iedereen het eens is dat het sprintformat niet is zoals het zou moeten zijn. "Maar het is allemaal zo fantastisch", reageert Verstappen cynisch. "Waarom moeten we iets opnieuw proberen uit te vinden? Ik denk dat ons product werkt als je er gewoon voor zorgt dat de auto's competitief zijn en ze voor een lange tijd hetzelfde blijven. Waarom moeten we altijd nieuwe dingen uitvinden? Het klinkt bijna alsof het vanuit gekkigheid gebeurt, 'we moeten iets verzinnen'", zegt Verstappen.

100 jaar hetzelfde

"In voetbal veranderen ze de regels ook niet, dat is al honderd jaar zo. Waarom moeten we opeens andere dingen verzinnen om het leuk te maken? Ik denk dat als je een goede race hebt met auto's die dicht bij elkaar rijden, je geen sprintformat of weekend nodig hebt."

Maar of er naar Verstappen geluisterd gaat worden? Het maakt hem niet eens uit, zo zegt hij. "Eerlijk gezegd doen ze maar wat ze willen met het sprintformat. Ik vind het echt niet interessant. Het is gewoon wat ik al eerder zei: waarom moeten we blijven proberen om veranderingen in aan te brengen als ik het gevoel heb dat het mislukt."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel