Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen (nog) niet op persoonlijk lijstje beste F1-coureurs: "Ben daar niet van gecharmeerd"

Wie zijn de vijf beste coureurs in de Formule 1 aller tijden? In zo'n rijtje zou je zomaar Max Verstappen kunnen zetten, maar dat doet oud F1-coureur Perry McCarthy niet en daar heeft hij een reden voor.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met drie wereldtitels in de Formule 1 is Max Verstappen namen zoals Jim Clark, Fernando Alonso en Mika Hakkinen al voorbij op de lijst van meest gewonnen kampioenschappen. De Nederlander staat nu op gelijke hoogte met Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet en Ayrton Senna. Alleen viervoudig kampioenen Alain Prost en Sebastian Vettel, Juan Manuel Fangio met vijf kampioenschappen en Michael Schumacher en Lewis Hamilton met ieder zeven stuks staan nog boven Verstappen.

De Nederlander staat bij voormalig Formule 1-coureur Perry McCarthy niet in het rijtje van de vijf beste rijders ooit in de koningsklasse van de autosport. De 62-jarige Brit probeerde zich in 1992, zonder succes, te kwalificeren voor diverse F1-races. "Ik denk dat Max Verstappen fantastisch is en niemand kan meer van hem vragen. We moeten echter zien hoe goed hij zal zijn in moeilijkere omstandigheden", zo zegt McCarthy in gesprek met OLBG, een community-platform voor sportweddenschappen.

"Ik twijfel er niet over dat ik Max over een jaar of twee als beste ooit zou kunnen hebben. Er zullen al hooggeplaatste mensen in de Formule 1 zijn die Max op de eerste plek zouden zetten. Ik heb een ongelofelijke hoeveelheid respect voor zijn talent en inzet, al ben ik niet altijd gecharmeerd van zijn radiogesprekken of zijn gedrag. Maar ik denk dat dat iets is dat ten goede kan evolueren."

Hij zegt dat er voor hem een hoop anderen kandidaten zijn voor een top vijf aller tijden. "Ik zeg het met een glimlach, James Hunt. Hij belichaamt alles waar de Formule 1 om draait. Mijn hart zegt Senna, mijn hoofd zegt Schumacher en ik zou ook Hamilton toevoegen. Dat is het dichtst dat ik bij een beslissing kan komen. Als ik er echt één moet kiezen, dan zeg ik Ayrton Senna", zo besluit McCarthy.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"