Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2023

Verstappen nipt afgetroefd in derde training GP Italië

Opnieuw kwam Max Verstappen net tekort kom beslag te leggen op de snelste tijd, dit keer in de derde en afsluitende vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Italië. Carlos Sainz was wederom de snelste.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De derde vrije training gaat stipt om 12:30 uur van start en direct al zien we de nodige zachte banden, zo ook onder de Red Bull RB19 van Max Verstappen. Daarmee slaat hij een eerste gat van bijna zeven tienden naar Lando Norris op P2 en acht tienden op Sergio Perez op P3.

De grootste winst pakt Verstappen in de (iets bochtigere) tweede sector. Gedurende de sessie blijft Verstappen zijn intenties kenbaar maken door die snelste tijd meermaals aan te scherpen. Als Perez direct achter Verstappen aansluit, is het achter het Red Bull-duo stuivertje wisselen tussen verschillende coureurs, variërend van Lewis Hamilton tot Kevin Magnussen. Wel doet iedereen dat steeds op de zachte band.

De eerste die de Red Bulls weet te splitten, is Alexander Albon, nota bene op medium banden en mét een foutje in zijn ronde. De Williams wil wel in een rechte lijn, maar dat wisten we eigenlijk al. De wat alternatieve 'strategie' is er voor Fernando Alonso, de Spanjaard rijdt lang door op harde banden, waarop hij zich op het randje van de top tien handhaaft.

Uitslag Derde vrije training - Italië

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook in deze sessie is er het nodige ongenoegen over elkaar in de weg rijden: "Hoe kunnen mensen zo dom zijn", zo vraagt Lando Norris zich hardop af als bij het uitkomen van de blinde Lesmo 1 een Alfa Romeo op de ideale lijn op zijn dooie akker rondrijdt. Het komt Guanyu Zhou op een officiële waarschuwing te staan.

De echte stappen worden gezet op het moment dat Lewis Hamilton met nog een kwartier te gaan de koppositie overneemt van Verstappen, geholpen door een verse set softs. Ook Russell werkt zich op naar voren op een paar honderdsten van een seconde achter Verstappen. Eén minuut later gaat Verstappen de baan op, eveneens met een nieuwe set softs.

Hij rijdt meteen de illusie van Mercedes dat er iets te halen valt aan diggelen door een halve tienden sneller te gaan en als eerste dit weekend onder de 1:21 te duiken. Fernando Alonso is goed voor P4 als ook hij eindelijk de zachte banden aanspreekt. Problemen zijn er in het tweede deel van de sessie ook voor Red Bull. Daar werkt men intensief aan de auto van Sergio Perez vanwege een olielekkage.

Uiteindelijk is het echter toch niet Verstappen die met de snelste tijd de kwalificatie in gaat. Die eer is andermaal weggelegd voor Carlos Sainz, de Spanjaard die op vrijdag ook al zo goed ging. Het verschil? 0,086 seconde.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x