Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2023

Verstappen troeft Norris af en zet F1-veld op grote achterstand in sprintrace GP Brazilië

Er stond geen maat op Max Verstappen, en Lando Norris, tijdens de sprintrace in Brazilië. De Nederlander troefde Norris in de eerste bocht af en samen verdwenen ze aan de horizon.

Met Lando Norris vanaf pole en Max Verstappen naast hem op plek twee, ging de sprintrace voor de GP van Brazilië, verreden over 24 ronden, van start. De gehele top tien had gekozen voor zachte banden, alleen Kevin Magnussen (P11), Nico Hulkenberg (P12) en Logan Sargeant (P20) kozen voor de medium sloffen. Esteban Ocon en Fernando Alonso konden ondanks hun crash in de Sprint Shootout beginnen aan de sprintrace.

Verstappen kwam als een speer uit de startblokken en pakte Norris al in de eerste bocht. De jonge Brit verloor ook de tweede plek, aan landgenoot George Russell. Lewis Hamilton pakte op zijn beurt op knappe wijze Sergio Perez, die dus de beide Mercedessen langszij had zien komen en terugzakte naar P5.

Zodra de DRS ingeschakeld kon worden, wist Perez weer terug te slaan en Hamilton te pakken. Norris deed hetzelfde en ging ten koste van Russell terug naar P2. De McLaren-coureur bleef in de beginfase in het spoor van leider Verstappen, maar het lukte hem niet om binnen DRS-afstand te komen. Ondertussen wist Perez ook Russell binnen te hengelen en halverwege de race zagen we dan ook een top drie met Verstappen, Norris en Perez.

Uitslag Sprintrace - Brazilië

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen vs. Norris

Verstappen en Norris waren echter samen aan de horizon verdwenen, want Perez was heel wat seconden verloren in gevecht met de Mercedes-mannen. Norris deed zijn uiterste best om de Nederlander binnen te hengelen, kwam heel dicht bij de grens van één seconde en DRS, maar uiteindelijk wist hij niet door die magische barrière te breken.

Ondertussen managede Max zijn banden en na discussie met engineer Gianpiero Lambiase schakelde hij in ronde vijftien een tandje bij. Perez en de rest van het veld konden het tempo van de twee toppers vooraan niet volgen en samen reden Verstappen en Norris steeds verder bij de rest weg. "Die gasten vooraan zijn verdomde snel!", riep Russell via de radio.

In het middenveld ontstonden er tegelijkertijd een paar heerlijke gevechten, met Ferrari-coureur Carlos Sainz in de hoofdrol. Hij moest zich met hand en tand verdedigen tegen Daniel Ricciardo in de strijd om het laatste punt, plek acht, waarbij hij slimme trucjes gebruikte, met succes.

Nadat de leider in de wedstrijd, Verstappen, het tempo had opgevoerd, reed hij stukje bij beetje weg bij Norris. De sprintzege kon hem niet meer ontglippen en hij kwam na 24 ronden met een voorsprong van 4,2 seconden over de lijn. Perez sloot aan op 13,6 seconden en maakte het podium compleet. Russell moest het doen met P4 en Leclerc met P5. Tsunoda pakte drie mooie punten voor AlphaTauri: P6, Hamilton en Sainz completeerden de top acht.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel