Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen uitstekend van start met snelste tijd in eerste training GP VS

Max Verstappen is het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten op de best denkbare manier begonnen. De Red Bull-coureur klokte de snelste tijd, vóór Sebastian Vettel en teamgenoot Alexander Albon.

Verstappen VS 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste vrije training gaat van start met een ongekend grote keuze aan banden. De teams hebben de beschikking over enkele ontwikkelingsbanden, die met het oog op 2020 vandaag alvast getest worden. Ook Max Verstappen meldt zich al snel op die bewuste banden en klokt daarmee de snelste tijd. Dat gebeurt echter vroeg in de sessie en dus wordt hij al snel gepasseerd.

Aan het begin van de eerste vrije training klagen veel coureurs over de hobbels in de baan. Kevin Magnussen spreekt zelfs van 'springschansen', terwijl Lewis Hamilton zich hardop afvraagt of de baan wel veilig is. De sessie gaat echter gewoon door, wat Max Verstappen in staat stelt om na ruim een halfuur op de medium banden de snelste tijd te heroveren.

Verstappen pakt de eerste plek af van teamgenoot Alexander Albon, die op de ontwikkelingsband vervolgens weer terugslaat. Beide coureurs zijn echter geen match voor Sebastian Vettel, de Ferrari-coureur die op de zachte band even flink huishoudt, kort nadat Carlos Sainz een flinke schuiver kende, maar die zonder touche met de Amerikaanse muur zonder gevolgen bleef.

Uitslag Eerste vrije training - Verenigde Staten

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes doet het ondertussen rustig aan en maakt veel gebruik van de ontwikkelingsbanden. In het eerste uur zijn Lewis Hamilton en Valtteri Bottas dan ook in de onderste regionen van de tijdenlijst te vinden. Pas als de rode banden (het zachte Pirelli-rubber) onder wordt gebonden, meldt Hamilton zich in de top tien. Op dat moment is Max verstappen echter al hard gegaan op die zachte banden, met de snelste tijd tot gevolg.

Williams-vrijdagcoureur Nicholas Latifi beleeft weinig plezier aan zijn vrijdagmiddag. Vanwege een probleem dat zich laat aanzien als een versnellingsbakprobleem, is het aantal gereden ronden door de Canadees op één hand te tellen. Hij is de hekkensluiter na de eerste anderhalf uur trainen.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel