Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vliegt voorbij Perez en lacht: "Toen moest ik een beetje trappen!"

Max Verstappen heeft de GP van Nederland op prachtige wijze gewonnen. Even maakten hij en het team het hunzelf nog lastig, maar de Nederlander stelde snel orde op zaken.

Verstappen Zandvoort podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was zo'n tweeënhalf uur volle focus voor Max Verstappen en zijn negentien F1-collega's op Zandvoort. Door wisselende weersomstandigheden was zijn negende zege op rij niet vanzelfsprekend. Zeker nadat Verstappen in de beginfase zijn leiding verloor aan Sergio Perez en zelf terugzakte naar P4.

Dat kwam doordat Max een ronde te lang doorreed op droogweerbanden terwijl de baan nat werd. Perez deed dat niet en profiteerde. Daarna duurde het echter niet lang voordat de regerend kampioen weer terug aan de leiding ging. Hij hengelde teamgenoot Perez heel snel binnen en na een undercut was het gebeurd.

Voor de camera van Viaplay blikt Verstappen terug op de race. Hij geeft toe dat hij een verkeerde inschatting maakte. "Het was een mooie race, maar best wel lastig om de hele tijd de juiste keuzes te maken. Bij de eerste beslissing wisten we niet hoeveel regen er zou vallen. Ik wilde erop gokken om door te blijven rijden, maar uiteindelijk kwam dat niet goed uit. Uiteindelijk zag je wel dat we, toen we eenmaal naar binnen gingen voor intermediates, gewoon hard gingen. Toen we weer aan de leiding gingen, hadden we het onder controle."

"Het was lastig. De banden waren ook nog niet op temperatuur. Je weet niet hoe hard het is en op kop moet je sowieso wat rustiger aan doen. Ik was extra voorzichtig. De eerste beslissing kwam niet goed uit, maar het is soms ook een beetje een gok om als eerste naar binnen te gaan. We hebben het goed hersteld."

Gat naar Perez

Sergio Perez lag dus aan de leiding na die chaotische start, maar Verstappen maakte er snel werk van. Hij lacht. "Toen moest ik een beetje trappen en het gat kleiner maken. Dat ging allemaal prima. Het droogde weer op en het team besloot mij eerst binnen te halen, omdat ik anders geundercut kon worden door twee auto's achter mij. Dat was de logische keuze."

Maar ook zonder die undercut was gewoon gelukt, knipoogt Max. "Na de stop was het gat drie seconden en aan het einde van de stint acht seconden, dus je rijdt gewoon weg. Het was een van de leukere races, zeker als het een goed resultaat oplevert. Het was ook wel heel lastig."

Check hieronder het hele interview

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel