Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Villeneuve waarschuwt 'koele kikker' Sainz: "Zo zorg je alleen maar voor woede!"

Carlos Sainz heeft nog steeds geen besluit genomen over zijn nieuwe werkgever voor 2025. De Spanjaard lijkt te twijfelen over zijn volgende bestemming in de Formule 1, maar volgens Jacques Villeneuve zorgt dat alleen maar voor onrust en irritaties.

Sainz Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van het seizoen werd duidelijk dat Carlos Sainz op zoek moest naar een nieuwe werkgever. Lewis Hamilton verkast in 2025 naar Ferrari en neemt zijn stoeltje over. Wat volgde was een geruchtenstroom over de toekomst van Sainz, die voorlopig nog geen definitieve keuze heeft gemaakt. Mercedes, Alpine, Williams én Audi hebben stuk voor stuk interesse getoond, maar wisten Sainz nog niet te overtuigen. Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve vindt dat zorgelijk en maant de Spanjaard tot actie.

"Carlos hoopt waarschijnlijk nog steeds dat hij voor een aantal jaren bij Mercedes terecht kan als Andrea Kimi Antonelli niet goed genoeg is", vertelt Villeneuve tegenover OLBG. "Maar als je het afwachtende spelletje speelt, kan je erachter komen dat je de laatste bent. In dit geval is dat niet positief. Op een gegeven moment gaan teams zich aan je ergeren, omdat ze geweldige aanbiedingen op tafel hebben gelegd. Hij leek zeker naar Williams te verkassen en toen gebeurde er iets."

Villeneuve denkt dan ook dat Sainz in de problemen kan komen. "Als je een goed aanbod krijgt en het constant uitstelt, zorg je op een gegeven moment alleen maar voor woede en willen teams je niet meer. Uiteindelijk teken je dan heel laat en maak je je nieuwe team duidelijk dat ze je derde keus zijn. Dat is ook niet het beste scenario."

De kwaliteiten van Sainz staan echter buiten kijf, stelt Villeneuve. "Hij heeft een geweldige mentaliteit. Bovendien werkt hij goed samen met engineers, want zijn feedback is geweldig. Carlos brengt veel waarde met zich mee. Hij is snel, competitief en lijkt goed te presteren onder druk. Toen zijn Ferrari-vertrek bekend werd, reageerde hij niet slecht. Hij reageerde juist als een koele kikker. Teams waarderen dat."

Wat moet de volgende bestemming van Sainz worden? "Hij zou goed bij Williams passen. Dat team heeft twee sterke coureurs nodig en is bezig aan een opmars", sluit Villeneuve af.

Ook interessant:

Na een weekje rust dendert de Formule 1 weer door met de Grand Prix van Hongarije! De Hungaroring staat garant voor spektakel en is dit jaar extra belangrijk wegens de pikorde van de afgelopen weken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zien een cruciale test voor Max Verstappen en Red Bull en vertellen je er alles over in een kakelverse aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x