Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Williams dichtbij gedroomde coureurshandtekening? "Kansen zijn in ons voordeel"

James Vowles, teambaas van Williams, hoopt eind volgende week zijn tweede coureur voor 2025 te bevestigen.

Sargeant Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Willams lijkt zich voor te bereiden op de komst van een nieuwe coureur. Teambaas James Vowles hoopt eind komende week de komst van Carlos Sainz definitief te maken. Vowles heeft namelijk bevestigd dat hij de afgelopen weken 'tot diep in de nacht' gesprekken heeft gevoerd met de Spanjaard in de hoop hem over te halen zich aan te sluiten bij het team uit Grove.

Naar aanleiding van deze gesprekken zei Vowles tegen een selecte groep media, waaronder RacingNews365, het volgende: "Mijn perspectief is dit, en ik weet dat ik een Williams-shirt draag, maar ik geloof zo ontzettend in wat we doen. Daarom heb ik Mercedes verlaten om hier te komen. Daarom praat ik met de passie die ik heb. Ik geloof in alles wat we hier doen."

"Ik ben er elke dag bij en ik zie de veranderingen van dag tot dag. Als ik je een handvol mensen in ons team zou geven en zou zeggen: 'Praat met ze over hoe het 12 maanden geleden was, praat met ze over hoe het nu is en wat er over 12 maanden gaat gebeuren', dan komen er alleen maar positieve verhalen uit. En daarom sta ik er positief tegenover", aldus de Brit.

Vowles wil zijn 'revolutie' nu kracht bij zetten door Sainz binnen te halen: "Ik waardeer het standpunt van Sainz en waarom het zo lang duurt voordat hij een beslissing neemt. Coureurs als Carlos, daar zijn er niet veel van. Hij wordt achtervolgd door een van de grootste fabrikanten (Audi) ter wereld. Dat kun je moeilijk afslaan, een automerk waar zijn vader tegelijkertijd mee heeft gewonnen. Daarnaast kan hij naar een team (Alpine) dat ons al jaren verslaat."

"En ook dat is moeilijk af te wijzen. Ze hebben nog niet zo lang geleden een race gewonnen. Dit is wat hij tegen me zei, wat me eigenlijk het meest aansprak: 'De reden waarom ik dit doe, is dat ik me met heel mijn hart en heel mijn ziel moet inzetten, 100%, en om dat te doen, mag ik geen twijfels hebben'. En daarom kost het tijd. En dat sprak me erg aan", zo vervolgt Vowles.

De juiste stap

Over zijn vertrouwen in de komst van Sainz zei hij: "Ik denk dat de kansen in ons voordeel zijn. Maar ik ben er dit jaar al een keer door gestoken. Dus we zullen zien. Maar de kansen zijn in ons voordeel." Vowles heeft het gevoel dat de huidige instabiliteit binnen Sauber/Audi en Alpine hem in de kaart speelt.

Alpine verandert van teambaas, nu het team vrijdag het vertrek van Bruno Famin bevestigde, en het wordt een klantenteam omdat Renault zich terugtrekt uit de F1 als leverancier van power-units. Bij Sauber/Audi is besloten de leiding te wijzigen. Andreas Seidl en Oliver Hoffman vertrekken, slechts 18 maanden voordat de Duitse autogigant haar F1-debuut maakt, en maken plaats voor voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

"Hij is een zeer verstandige kerel", aldus Vowles. "Wat er ook gebeurt, het is Audi, het is een fabrikant en ze zullen er financieel alles aan doen om er een succes van te maken. Ik weet niet of de verandering goed of slecht is. Ik zit te weinig in het team om het te kunnen weten, maar ik denk niet dat het per se aanslaat. Vergeet niet dat hij naar de lange termijn kijkt - wat is de juiste oplossing voor de lange termijn?"

"En met Alpine zullen ze pijn lijden en tegelijkertijd succes hebben. Ik denk dat hij, net als jullie allemaal, probeert af te wegen wat de opties zijn. Ik ben bevooroordeeld. We hebben hier een stabiel management. We hebben geen lopende veranderingen en we hebben een heleboel investeringen op de achtergrond. Daarom is het voor mij een makkelijke beslissing. Voor hem is het dat waarschijnlijk minder", zo sluit een zeer positieve Vowles af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel