Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Williams-teambaas eist volgende stap van team na 'emotionele' Sainz-aankondiging

Carlos Sainz maakt na dit seizoen de overstap naar Williams. Een vrij verrassende move, maar volgens de teambaas van Williams, James Vowles, onderstreept dit ook de ambitie van zijn team. Al eist de Brit nu ook dat zijn team zelf een volgende stap gaat zetten.

Vowles Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams verraste door Carlos Sainz binnen te halen voor aankomend seizoen. Het iconische Britse team is al jaren niet meer het team van weleer, maar beschikt komend jaar wel over een ijzersterke line-up. Met Alexander Albon en Carlos Sainz heeft Williams namelijk twee uitstekende coureurs en zo kan teambaas James Vowles zijn ambitieuze plannen nog meer kracht bij zetten. Al eist de Brit dan wel nog een extra stap van het eigen personeel.

Toch was de aankondiging van Sainz een hele belangrijke, zo vertelt Vowles in de F1 Nation-podcast. "Een van de beste manieren om te beschrijven hoe belangrijk dit voor ons is, was de emotionele reactie op de fabriek toen ik het nieuws bekendmaakte. We hadden een setting gecreëerd waar een TV stond en waarbij zo'n 600, 700 man personeel aanwezig was."

"Ik heb het voorrecht gehad om van dichtbij races en kampioenschappen te winnen (bij Mercedes, red.), maar ik heb nog nooit zo'n emotionele reactie gezien in mijn Formule 1-carrière. Het was geweldig. Ze stonden te roepen, te schreeuwen en te klappen. Carlos had een video van ongeveer anderhalve minuut, waarvan ze waarschijnlijk de eerste minuut niets hebben gehoord, omdat iedereen er door heen aan het joelen was!" aldus een zeer trotste Vowles.

Bekijk hieronder het moment waar Vowles op doelt. De tekst gaat verder onder de video.

Team moet beter worden

Het enthousiasme van Vowles is ook neergedaald bij de werknemers, zo stelt de teambaas. "Ik ben na de aankondiging langs verschillende werknemers gelopen en heb gevraagd wat ze er van vonden. Zij antwoorden eigenlijk allemaal hetzelfde: 'Dit is ons statement!' En dat is het ook. Het is ons statement om te laten zien dat we de juiste investeringen doen op alle niveaus. Ik ben van mening dat we komend jaar een van de beste, misschien zelfs wel de beste line-up hebben qua coureurs. Het zijn beide 'performance machines'."

In dat laatste ligt wel een uitdaging, zo zegt Vowles. Het team van Williams kan niet langer wegkomen met foutjes en moet ook een stap maken. "Wat ik met 'performance machine' bedoel, is dat elk kleinste detail perfect moet zijn om hem (Sainz, red.) te laten presteren. Hij wil het team helpen om te ontwikkelen en beter te worden. Ik denk dat het geen toeval is dat hij, na zoveel gesprekken met verschillende teams, alsnog bij ons terecht is gekomen."

"Dit betekent echter ook dat wij als team een flinke stap voorwaarts moeten maken. We kunnen niet langer wegkomen met bijvoorbeeld een vloer die net niet goed genoeg is. We moeten in zulke gevallen meteen drie vloeren hebben die voldoen aan de eisen. Onze prestaties moeten gelijk zijn aan hoe sterk ons rijdersduo is", aldus de veeleisende Vowles.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel