Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Williams-teambaas staat versteld van Red Bull: "Zou hem naast Verstappen zetten"

Williams-teambaas James Vowles is ongetwijfeld een zeer blij man dat hij vanaf komend seizoen met Carlos Sainz gaat werken. Hij snapt echter niet dat Red Bull of Mercedes een serieuze poging heeft ondernomen om de Spanjaard vast te leggen.

Verstappen Belgium GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz was maandenlang de spil in Silly Season en bleef maar wachten met zijn beslissing. De opties voor de Spanjaard werden minder en minder, waarbij uiteindelijk Williams, Alpine en Stake F1 de serieuze opties voor Sainz waren. James Vowles, de teambaas van Williams, is echter verbaasd dat Red Bull en Mercedes geen échte poging hebben gedaan om de Ferrari-coureur vast te leggen.

"Ja, dat is het korte antwoord", zo vertelt Vowles tegenover onder meer RacingNews365. "Ik beschouw Carlos als een van de vier beste coureurs, als hij soms niet de nummer twee op de grid is. Waarom zou je hem niet in je team willen hebben?"

Maar wat zou Vowles dan doen als hij bij Red Bull zou werken? "Als je in de positie van Red Bull zit, waarbij het constructeurskampioenschap op het spel staat, is het altijd een moeilijke beslissing. Maar ik zou Carlos naast Max Verstappen zetten", zo is de teambaas van Williams gelijk duidelijk.

Verstandige beslissing

"Als je Mercedes bent, is het een lastige keuze. Ze waren tijdelijk niet competitief, wat ervoor zorgt dat het makkelijk is om in de toekomst te investeren. Nu is het lastiger om te beslissen, omdat ze veel competitiever zijn. Het is een afweging of je nu in een gevestigde coureur moet investeren", aldus de Brit.

"Dat gezegd hebbende: als Mercedes die beslissing heeft genomen, dan hebben zij veel meer informatie dan dat ik heb. Het is meer dan waarschijnlijk dat ze veel vertrouwen hebben in de richting die ze op zullen gaan. Of dat nu Max of Andrea Kimi Antonelli is, weet ik niet zeker."

Vowles vervolgt: "Maar mijn punt is dat ze niet gek zijn. Ze hebben een verstandige beslissing genomen. En als Red Bull heeft besloten om dit te doen, dan zijn daar redenen voor die ik niet ken. Ze zijn meervoudig wereldkampioen, dus ze nemen niet zomaar beslissingen. Maar ik was verrast, om je vraag te beantwoorden."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel