Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Winnaar van 24 uur van Daytona: "Daar kan de Formule 1 van leren"

Oud Formule 1-coureur Felipe Nasr won het afgelopen weekend de 24 uur van Daytona, samen met zijn teamgenoten Dane Cameron, Matt Campbell en Josef Newgarden in de Porsche van Penske Motorsport. Volgens de Braziliaan kan de Formule 1 nog wel wat van Daytona leren.

Felipe Nasr
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Felipe Nasr reed twee jaar in de Formule 1 en wist in zijn eerste race meteen zijn beste resultaat in zijn F1-carrière te pakken. Met zijn vijfde plaats tijdens de Grand Prix van Australië in 2015 leek zijn toekomst er rooskleurig uit te zien, maar daarna kwam de Braziliaan in de Sauber niet verder dan negentien punten in 38 racestarts.

Nasr zal in Nederland dan ook bekender zijn als lijdend voorwerp tijdens een van de meest fascinerende inhaalmanoeuvres ooit van Max Verstappen in de Formule 1. De Nederlander wist hem in zijn Toro Rosso buitenom in Blanchimont op Spa in 2015 in te halen, tot verbazing van velen. Ook was hij één van de coureurs die het zitje bij Sauber kregen, toen Giedo van der Garde in wilde stappen bij het Zwitserse team in 2015.

'Autosport zoals het hoort'

Na zijn F1-loopbaan reed de Braziliaan al meerdere malen de 24 uur van Daytona, met de editie van 2024 als meest succesvolle. Al won hij twee jaar eerder al de wedstrijd in de GTD Pro-klasse, met een achttiende plek algemeen. Afgelopen weekend was Nasr samen met zijn teamgenoten de allerbeste op Daytona. "Winnen op Daytona is iets heel speciaals", zo zegt hij tegen F1-Insider. "Ik hou van de dynamiek van de race, de overgang van dag naar nacht en de vroege ochtenduren, de sfeer vlak voor de start."

Hij heeft dus ervaring in zowel de Formule 1 als Daytona. "De Formule 1 kan leren van races zoals Daytona wat betreft van toegang voor fans en de sfeer. De toeschouwers komen hier veel dichter bij de coureurs en de auto's dan in de F1. Dit is uniek en autosport zoals het hoort", zo sluit Nasr af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore